Cellsolar blir 1KOMMA5° Sverige – ska ställa om svenska villamarknaden till grön energi
Hem ENERGI Cellsolar blir 1KOMMA5° Sverige – ska ställa om den nordiska villamarknaden till grön energi

Cellsolar blir 1KOMMA5° Sverige – ska ställa om den nordiska villamarknaden till grön energi

Publicerat av: Redaktionen

Cellsolar blir 1KOMMA5° Sverige – ska ställa om svenska villamarknaden till grön energi – för klimatet, för ett starkare civilförsvar.

 Cellsolar byter varumärke till 1KOMMA5° Sverige. Cellsolar förvärvades av 1KOMMA5° i syfte att driva omställningen till grön energi på den nordiska villamarknaden.

Sedan förvärvet har 1Komma5°s satsning förstärkts ytterligare av investering från Norrsken VC.

1Komma5° backas även av Porsches CSR-initiativ och tog nyligen in 200 miljoner Euro i kapital för att ytterligare påskynda bolagets tillväxt. Nu söker bolaget förvärvsansvarig för Norden som ska ansvara för att hitta fler bolag som tillsammans med 1KOMMA5° ska arbeta för att ställa om villamarknaden med 500 000 villor per år för att uppfylla visionen om en klimatneutral villamarknad år 2030.

Med det nya kapitalet, ett samlat varumärke och en kommande lansering av en digital plattform står bolaget rustat att nå sin vision, att ställa om den europeiska villamarknaden till grön el. 1KOMMA5° Sverige ska nå 1,5 miljoner villaägare så att de förstår vikten av att ställa om till grön energi samt konkret hjälpa dem installera och underhålla sin lösning.

1KOMMA5°s erbjuder en one-stop-shop för villaägarna där de får en integrerad lösning med både solceller, batteri, laddboxar och en digital plattform för optimering av sin energiförsörjning.

Att ställa om till grön energi handlar inte bara om att bli klimatneutral, det handlar i allra högsta grad om att också blir oberoende.
  • 1KOMMA5° är inte bara en den nya tidens impact-bolag. Vi verkar också för människors oberoende i alla led. Som villaägare ska du vara leverantörsoberoende och som svensk eller Europé inte beroende av andra länders politik. Vi värnar om klimat och frihet, säger Gunnar Jönsson, VD 1KOMMA5° Sverige.
Bakgrund 1KOMMA5°
Cellsolar blir 1KOMMA5° Sverige – ska ställa om svenska villamarknaden till grön energi

Om 7 år har världen använt sin CO2 budget och jordklotet kommer värmas upp med 1,5 grader. Efter 1,5 grader stiger havsnivån och nationer samt kustsamhällen försvinner. Det finns fortfarande chans att påverka utfallet genom att minska koldioxidutsläppen. Villamarknaden har en konkret möjlighet att bidra genom att sluta släppa ut koldioxid. 1KOMMA5° skapades för att snabbt ställa om villamarknaden till grön el och därmed göra den klimatneutral.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>