Sveriges miljöfarligaste vrak töms på olja
Hem MILJÖ Sveriges miljöfarligaste vrak töms på olja

Sveriges miljöfarligaste vrak töms på olja

Publicerat av: Redaktionen

Nu ska oljan tas upp från Skytteren, som ligger på 74 meters djup tio km utanför Lysekil.

Vraket klassas som Sveriges miljöfarligaste. Havs- och vattenmyndigheten, HaV, leder operationen.

– Vi räknar med att kunna befria havet från kanske fyrahundra tusen liter olja, säger Fredrik Lindgren, utredare vid HaV.

I mitten på september startar arbetet med att ta upp oljan. Det danska företaget JD Contractor anlitas av HaV efter en upphandling.

Nedbrutet efter 80 år

Sveriges miljöfarligaste vrak töms på olja

Dykare från danska företaget JD Contractor ska tömma Skytteren på olja. Foto: JD Contractor

Skytteren är klassat att utgöra den största miljörisken av de miljöfarliga vrak som finns i Sverige, främst på grund av att det är så nedbrutet efter att ha legat på havsbotten i nästan 80 år. Det innehåller stora mängder olja. Volymen kan vara uppemot 400 kubikmeter, visar undersökningar. Oljan finns på minst sex platser i vraket som ligger på cirka 74 meters djup med en tidvis stark botten- och ytström.

– Skytteren ligger dessutom i en skärgård med mycket känslig natur, så det känns väldigt bra att vi nu kan genomföra den här operationen säger Fredrik Lindgren.

Noggrant undersökt

Skytteren har undersökts noggrant vid flera tidigare tillfällen för att göra bärgningsoperationen så effektiv som möjligt. I november 2018 genomförde HaV en större operation tillsammans med Försvarsmakten. Sommaren 2020 genomfördes ytterligare arbeten. Med en kamera monterad på en undervattensrobot dokumenterades i närbild alla delar av vraket digitalt med nästan 27 000 överlappande bilder.

– I början av 2021 gjordes den senaste undersökningen. Vi ville få fram mer fakta om exakt var i vraket oljan finns och hur mycket olja det rör sig om. Nu har vi så mycket fakta på bordet att bärgningsoperationen kan starta om några veckor, säger Fredrik Lindgren.

Arbetet genomförs med dykare och undervattensrobot. Man borrar sig in till de utrymmen där oljan finns och pumpar sedan upp den till arbetsfartyget på ytan. Oljan förvaras i tankar på arbetsfartyget innan den efter genomfört uppdrag lämnas till ett godkänt företag för miljöriktig destruktion.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>