Hem NYHETER Sweco ansluter till internationella klimatmålen Science Based Targets

Sweco ansluter till internationella klimatmålen Science Based Targets

Publicerat av: Redaktionen

Sweco ansluter till internationella klimatmålen Science Based Targets 3

Sweco har nu anslutit sig till Science Based Targets, med klimatmål i linje med Parisavtalet. Sweco-koncernen, med bolag i 13 länder och projekt i över 70, har som mål är att vara klimatneutralt senast 2040. Samtidigt ska varje Sweco-bolag vara en föregångare i sin nationella kontext, där exempelvis Sweco Sverige ska bli klimatpositivt till 2030.

– Att skriva under Science Based Targets visar att vi är seriösa, att våra mål är konkreta och mätbara och att vi verkligen ser hållbarhet som affärskritiskt för oss. Jag är övertygad om att tredjepartsverifierade mål i linje med Parisavtalet snart kommer att bli ett självklart kundkrav, och det bygger också intern stolthet, säger Mattias Goldmann, Swecos Chief Sustainability Officer.

Science Based Targets (SBT) är ett samarbete mellan CDP, World Resources Institute, WWF och FN:s Global Compact. Förutom att SBT utvärderar och godkänner företags mål, vill man med initiativet också visa upp företag som har vetenskapliga målsättningar för att lyfta fram ökad innovation, minskad osäkerhet i lagstiftningen, stärkt förtroende från investerare, förbättrad lönsamhet och konkurrenskraft genererad av vetenskapligt baserade verksamhetsmål. Idag är 978 företag registrerade av SBT.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>