Tele2 lanserar halverade SIM för att minska plastavfall
Hem MILJÖ Tele2 lanserar halverade SIM för att minska plastavfall

Tele2 lanserar halverade SIM för att minska plastavfall

Publicerat av: Redaktionen

Som första operatör i Norden lanserar Tele2 AB halverade SIM-kortshållare i Sverige för att minska plastavfall.  

Ett av fokusområdena i Tele2s hållbarhetsstrategi är främjandet av cirkulär ekonomi för att motverka klimatförändringen. För att maximera resursutnyttjande och minimera restavfall strävar Tele2 mot att minska, återanvända och återvinna – prioriterat i den ordningen. I linje med detta reducerar Tele2 Sverige nu plastavfallet från de miljoner SIM-kortshållare företaget skickar ut årligen.

– Plast bryts ner långsamt och kan medföra långsiktiga negativa effekter på miljön. Från fysisk påverkan på intrasslade djur, till utbredd mikroplastförorening i våra hav, sjöar och floder. Vi strävar efter att minska plastavfallet i alla delar av vår värdekedja och eftersom SIM-kort utgör själva kärnan i ett mobilutbud och tillhandahålls till nästan alla kunder är jag mycket stolt över att Tele2 Sverige är först i Norden med att införa denna förändring, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2.

Traditionella SIM-kort levereras i hållare i kreditkortsformat. Genom att halvera dessa hållares storlek krävs hälften så mycket råvara till varje kort och vikten minskar med 55 procent. Därmed sparar Tele2 Sverige inte bara cirka 6 ton plast varje år utan minskar också koldioxidutsläppen med 35 ton.

– Vi är långt ifrån klara. Som nästa steg genomför vi en pilot med SIM-kort och halverade hållare som tillverkats av enbart återvunnen plast, för att minska miljö- och klimatpåverkan ytterligare, säger Erik Wottrich.

Tele2 har ett långsiktigt åtagande att minska bolagets utsläpp i värdekedjan (Scope 3) och att uppmana konsumenter att bli mer medvetna om hållbarhet. I januari 2021 lanserade Tele2, som första operatören i Sverige, A Good Companys cirkulära mobilskal, tillverkade av restprodukter från linodling i Eskilstuna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>