Trots fler leveranser – Budbees transporter släpper ut mindre
Hem TRANSPORT Trots fler leveranser – Budbees transporter släpper ut mycket mindre

Trots fler leveranser – Budbees transporter släpper ut mycket mindre

Publicerat av: Redaktionen

Satsningen på fossilfritt och förnyelsebart bränsle har burit frukt.

Budbee har nu sammanställt utsläppen av växthusgaser och trots mer än dubbelt så många leveranser under 2021, minskar de absoluta utsläppen med nästan 2000 ton CO2e.

Detta inräknat hela leveranskedjan – från upphämtning till sista milen.

Budbee har verksamhet på fem marknader och levererar varor från e-handlare hem till dörren eller till Budbee Box. Bolaget omsatte drygt 800 miljoner SEK under 2021 och nådde lönsamhet i den underliggande operativa verksamheten. Tillväxten, på mer än 100 %, har skett helt organiskt.

Under 2021 fokuserade bolaget på hållbar expansion och sedan ungefär ett halvår görs alla leveranser i Sverige med enbart fossilfritt och förnyelsebart bränsle i alla led av kedjan. I början av 2020 gjordes ca 10 % av Budbees hemleveranser i Sverige på fossilfritt och förnyelsebart bränsle.

“Vi arbetar hårt med att erbjuda hållbara leveranser och är stolta över hur långt vi har kommit. Vi satsar på nya gröna terminaler med solceller på taken, installerar tankstationer med det förnyelsebara drivmedlet HVO100, jobbar med ruttoptimering och styr om mot alltmer elfordon”, säger Ann Sonne, VP of Communications på Budbee.

Budbee har nu sammanställt data över transporternas utsläpp för 2021 och jämfört med året innan har utsläppen av CO2e (koldioxidekvivalenter) minskat med nästan 2000 ton, vilket motsvarar utsläppen av cirka 20 000 flygtimmar. Detta trots att man genomförde mer än dubbelt så många leveranser som året innan.

Trots fler leveranser – Budbees transporter släpper ut mindreTransporternas relativa klimatavtryck har från 2020 till 2021 minskat från 570 g CO2e per paket till 180 g CO2e per paket. Det genomsnittliga klimatavtrycket, alla transportflöden inräknade, ligger på 110 g CO2e per km.

“Sammanställningen visar att vår satsning på fossilfritt och förnyelsebart har burit frukt, och detta trots att vi mer än dubblade antalet leveranser”, säger Amanda Degerkvist, Sustainability Manager på Budbee.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>