Tyréns skapar ny organisation med fokus på kundnytta och utveckling
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Tyréns skapar ny organisation med fokus på kundnytta och utveckling

Tyréns skapar ny organisation med fokus på kundnytta och utveckling

Publicerat av: Redaktionen

1 januari 2020 gick Tyréns från regional till nationell organisation, med fyra divisioner baserade på företagets verksamheter: Konstruktion och installation, Väg och järnväg, Arkitektur och projektledning samt Mark och vatten.

Samtidigt samlas alla stödfunktioner i ett gemensamt nationellt affärsstöd.

Tyréns regionala organisation har varit framgångsrik och med ett breddat tjänsteutbud och branschens snabbaste tillväxt behöver kostymen anpassas. Företaget har växt från 700 till 2000 medarbetare de senaste 10 åren och är idag Sveriges femte största samhällsbyggnadskonsultföretag.

Tyréns skapar ny organisation med fokus på kundnytta och utveckling

Christer Abrahamsson, Ulrica Nilsson, Daniel Wallström och Andreas Behm Fredin.

Verksamheten har en stark lokal marknadsnärvaro genom drygt 35 kontor runtom i landet, men nu samlas kraften och kompetensen hos medarbetarna i en nationell organisation. Förändringen ger företaget ännu bättre förutsättningar att bygga hållbara samhällen och utveckla innovativa lösningar för framtiden.

– Den nationella organisationen ger oss bättre möjligheter att möta framtiden, både när det gäller att utveckla nyskapande lösningar, att förstå och möta våra kunders behov och att skapa förutsättningar för ännu starkare utveckling av våra medarbetare. Vi har under 10 år byggt en regional styrka och adderar nu det nationella perspektivet för att bli en mer komplett samhällsbyggnadskonsult i hela landet, säger Cecilia Granath, Tyréns Sverigechef.

Fyra nygamla divisionschefer
Divisionerna leds av välkända Tyrénare med lång erfarenhet av konsultbranschen, ledarskap och samhällsbyggnadsprojekt:

 • Andreas Behm Fredin leder Konstruktion & installation.
  Andreas är civilingenjör från KTH och har arbetat i flera ledande roller på Tyréns sedan 2009, de senaste åren som chef för region öst med cirka 600 medarbetare.
 • Ulrica Nilsson leder Väg & järnväg.
  Ulrica är civilingenjör från LTU och har 25 års erfarenhet inom branschen. Bland annat som projektledare Vägverket/Trafikverket och affärschef för mark och anläggning på Tyréns.
 • Christer Abrahamsson leder Arkitektur & projektledning.
  Christer är utbildad fysisk samhällsplanerare och byggnadsingenjör vid Högskolan i Gävle och har arbetat som regionchef på Tyréns sedan 2016. Innan dess var han Samhällsdirektör på Länsstyrelsen i Västra Götaland.
 • Daniel Wallström leder Mark & vatten.
  Daniel är civilingenjör Väg & Vatten från LTU och har arbetat i flera ledande roller på Tyréns sedan 2007, de senaste åren som chef för region nord med cirka 300 medarbetare.

Fullt fokus på uppdrag och kunder
Alla divisioner får nationellt ansvar för sina verksamheter, består av cirka 500 medarbetare var och mindre staber med bland annat controllers, affärsutvecklare och anbudssamordnare.

Samtidigt bildas ett nationellt affärstöd där Tyréns samlar stödfunktionerna ekonomi, inköp, it, hr, juridik, kommunikation, marknad, kvalitet, hållbarhet, och fastighet/kontorsservice. Tack vare detta kan divisionerna fokusera fullt ut på sina kunder, uppdrag och affärer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>