Driftsstörningar i fibernätet i samband med byte av kommunikationsoperatör
Hem TEKNIK Uddevalla Energi har bytt kommunikationsoperatör för fibernätet

Uddevalla Energi har bytt kommunikationsoperatör för fibernätet

Publicerat av: Redaktionen

Driftsstörningar i fibernätet i samband med byte av kommunikationsoperatör

Uddevalla Energi har bytt kommunikationsoperatör för fibernätet till Open Infra med anledning av att det tidigare avtalet med Zitius löper ut.

Skiftet har genomförts område för område i Uddevalla kommun, fibernod för fibernod under ca två veckor.

Till följd av detta byte har kunder drabbats av störningar eller längre avbrott i sina bredbands- och TV-tjänster. Migreringen slutfördes under onsdagen, och igår torsdag ska de allra flesta kunderna fått fungerande bredband och TV igen.

Om du fortfarande upplever störningar eller har fortsatta avbrott ska du i första hand kontakta din tjänsteleverantör för felanmälan. Om du upplever att du inte får den hjälpen du behöver kontaktar du uddevallamigrering@openinfra.com med uppgifter om vilken adress som avses, vilka tjänster som har störningar samt vilken tjänsteleverantör du har.

Det är viktigt att du felanmäler driftstörningen då varje störning är unik och inte ger sig till känna automatiskt i fibernätet. Med andra ord ser varken vi eller Open Infra att det finns en driftstörning hemma hos dig. Felsökning och åtgärd kan först påbörjas när du talar om att du upplever problem. Observera dock att lamporna på fiberboxen (CPE) trots god funktionalitet ändå kan blinka vilt eller inte lysa alls.

Driftsstörningar i fibernätet i samband med byte av kommunikationsoperatörVi ber verkligen om ursäkt för de problem som uppstått under arbetet med omläggningen. Och vi förstår att det har orsakat en rad olika problem för många av er. Förberedelser och tester gjordes under lång tid inför migreringen tillsammans med Open Infra och tjänsteleverantörerna men tyvärr lyckades vi inte förutse situationen som uppkom. Inför ett byte av systemleverantör kan man aldrig fullt ut förbereda sig för vilka problem som kan uppstå men alla involverade har jobbat hårt för att åtgärda störningarna.

Vårt nya samarbete kommer att innebära förmånligare erbjudanden för dig som kund samt möjlighet till nya och fler typer av tjänster än tidigare. Och vi kan försäkra dig om att vi framöver ska ha samma driftsäkra och pålitliga fibernät som vi haft innan denna migreringen genomfördes.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>