Hem NYHETER Ny teknik med nanofibrer ska göra luften inuti BMW:s bilar ännu renare

Ny teknik med nanofibrer ska göra luften inuti BMW:s bilar ännu renare

Publicerat av: Redaktionen

Ny teknik med nanofibrer ska göra luften inuti BMW:s bilar ännu renare 3

I höst introducerar BMW sin nya luftfiltrering, som renar bilens interiör från damm, mikropartiklar och allergiframkallande ämnen med hjälp av nanofibrer.

Hög luftkvalitet är en av de viktigaste aspekterna för trivsel inuti ett fordon. För att uppnå detta är det viktigt att filtrera bort diverse luftburna partiklar. BMW Group har sedan tidigt 1990-tal använt sig av avancerade filtreringssystem i sina bilar, som kan filtrera bort sådana partiklar.

Nu kan BMW Group presentera ett stort framsteg på området, med en helt ny typ av luftfilter som använder sig av nanofibrer för att rena luften. Denna teknik gör det möjligt att, i ännu högre utsträckning, rensa luften i bilen från extra små partiklar, särskilda mikrobiella partiklar samt allergener.

BMW:s fordon, beroende på specifikation, är även utrustade med yttre detektorer, som automatiskt aktiverar luftcirkulationsläge om kvaliteten på den omgivande luften kräver det. Detta rensar snabbt luften genom att låta den strömma igenom kabinen upprepade gånger.

Tekniken med nanofibrer möjliggör dock en helt ny nivå av effektivitet, och renar luften på nästan samtliga partiklar på mindre än två minuter via bilens luftcirkulationssystem.

BMW:s luftfilter med nanofibrer gör debut under hösten då det kommer att finnas i en Rolls-Royce. Nästa går inleds en bred utrullning via bland annat BMW 7-serien och 8-serien samt modeller inom X5, X6 och X7-serierna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>