Vem minskar sitt avfall mest?
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Vem klarar att sänka ner sitt avfall mest?

Vem klarar att sänka ner sitt avfall mest?

Publicerat av: Redaktionen

För en tid sedan drog tävlingen Minimeringsmästarna i gång. Under ett års tid ska två familjer från Kävlinge kommun, i en kamp med hushåll från hela Sverige, utmana sig själva att minska sitt avfall.

Vem klarar att minska sitt avfall mest?

Vi lever i Sverige som om det fanns 4,2 jordklot och vi gör av med nästan ett halvt ton avfall per person varje år. Hisnande siffror, men det går att göra något åt det. I Minimeringsmästarna får hushåll i hela Sverige tävla mot varandra i att minska sina avfallsmängder och att leva mer hållbart. Familjerna Leth i Dösjebro och Holm i Furulund är två av deltagarna.

– Det är en väldigt spännande och rolig utmaning. Vi ser fram emot att både utvecklas som familj och hushåll men även att förhoppningsvis inspirera andra till genomtänkta val i vardagen, säger Martina Holm från Furulund.

Vem minskar sitt avfall mest?

Under året hålls tematräffar om bland annat hållbar konsumtion, matsvinn och farligt avfall. Vid varje tematräff får hushållen utmaningar där de kan samla poäng. Samtidigt ska de dela med sig av sina erfarenheter i sociala medier för att inspirera andra.

Tävlingen Minimeringsmästarna arrangeras i Kävlinge, Lomma och Svedala av Sysav. Vi kommer att följa familjerna i Dösjebro och Furulund under året och hoppas kunna inspirera fler till en mer klimatsmart vardag.

Så går tävlingen till:

I Minimeringsmästarna tävlar hushåll i hela Sverige mot varandra i att minska sina avfallsmängder och i att leva mer hållbart. Under ett år ses deltagarna på träffar med olika teman. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra utmaningar. Deltagarna får poäng för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

Från Skåne deltar nio kommuner – Kävlinge, Lomma och Svedala från sydvästra Skåne och från nordvästra Skåne deltar Båstad, Helsingborg, Höganäs, Åstorp och Ängelholm. Sysav arrangerar Minimeringsmästarna i Lomma, Svedala och Kävlinge.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>