VINCI Energies förvärvar El-trion och fortsätter sin tillväxtresa i norra Sverige
Hem HÅLLBAR UTVECKLING VINCI Energies svenska nätverk förvärvar El-trion och fortsätter sin tillväxtresa i norra Sverige

VINCI Energies svenska nätverk förvärvar El-trion och fortsätter sin tillväxtresa i norra Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Nu välkomnas Elektriska Trion Rovem AB (El-trion) till VINCI Energies svenska nätverk.

Genom detta förvärv, samt förvärvet av Fiber och Elkraft i Norr AB tidigare i år, omsätter VINCI Energies 1 miljard kronor fördelat på närmare 500 medarbetare i norra Sverige.

Tillväxtresan och utvecklingen av VINCI Energies verksamhet fortsätter med full kraft.

Emmanuel Dunat, Managing Director i VINCI Energies i Sverige, säger:
“Fundamentet i VINCI Energies tillväxtstrategi är att välkomna väletablerade och lokalt starka entreprenörer med en drivkraft och potential att utvecklas ytterligare. Vi når en strategisk milstolpe i vår tillväxt i norra Sverige, när vi genom våra varumärken i området (idag Eitech, Fiber och Elkraft, Omexom) samt nu förvärvet av El-trion omsätter 1 miljard svenska kronor fördelat på närmare 500 medarbetare.”

El-trion grundades i 2016 och har trots sin ungdom gjort stora avtryck på den lokala marknaden i Luleå-regionen med ett flertal fina projekt inom elteknik och utmärkelser i sitt CV. Företaget med ett tjugotal anställda och en årsomsättning på cirka 60 miljoner svenska kronor tar nu nästa utvecklingssteg tillsammans med VINCI Energies.

Sture Lomakka, VD El-trion, utvecklar:
“2021 har varit ett otroligt år för El-trion, där våra insatser bland annat premierats av Dagens Industri i form av årets Gasellföretag i Norrbotten. Med spänning ser vi fram emot att bli en del av VINCI Energies och att accelerera vår utveckling av företaget, vilket vi är övertygade om att på sikt ska ge ett ökat mervärde för både våra kunder och anställda.

Utöver El-trion representeras VINCI Energies svenska nätverk idag av sju varumärken: Actemium, Axians, Eitech, Emil Lundgren, Fiber och Elkraft, INAC Process och Omexom. Tillsammans, med sina starka regionala rötter och sin innovationskultur, främjar de utvecklingen av ny och hållbar teknik för att bidra i den digitala transformationen och energiomställningen som nu sker lokalt, nationellt och globalt.

VINCI Energies förvärvar El-trion och fortsätter sin tillväxtresa i norra Sverige

Emmanuel Dunat, avslutar:
“El-trion blir ett viktigt tillskott i VINCI Energies expansion i norra Sverige. Vår ambition är att fortsätta vår tillväxtresa både organiskt och genom ytterligare förvärv, med målsättning att kunna bidra med vår expertis och möjliggöra den gröna omställning som nu sker i hög hastighet i norra Sverige”.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>