Volkswagen ID.3 utsedd till “Årets elbil 2020”
Hem TRANSPORT Volkswagen ID.3 utsedd till ”Årets elbil 2020”

Volkswagen ID.3 utsedd till ”Årets elbil 2020”

Publicerat av: Redaktionen

Tidningen Elbilen i Sverige och konsumentorganisationen Elbil Sverige har utsett Volkswagens nya elbil ID.3 till ”Årets elbil 2020”. I motiveringen skriver juryn att ”folkelbilen är här”.

Utmärkelsen ”Årets elbil” har delats ut sedan 2013 och är ett samarbete mellan tidningen Elbilen i Sverige och konsumentorganisationen Elbil Sverige. Detta är andra gången som Volkswagen får utmärkelsen. 2015 utsågs e-Golf till ”Årets elbil”.Volkswagen ID.3 utsedd till “Årets elbil 2020”

Så här motiverar juryn utnämningen till 2020 års vinnare ID.3:

”Med ID.3 har Volkswagen visat att de kan bygga en elbil från grunden på en ren elbilsarkitektur, och ta vara på de fördelar som det innebär. ID.3 är en bil för långkörning såväl som för pendling med utmärkta köregenskaper i sin klass. Den erbjuder bra räckvidd och matchande snabbladdningskapacitet till ett överkomligt pris. Med en rejält tilltagen produktionskapacitet blir elbilen möjlig för fler. Folkelbilen är här.”

Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige, är glad och stolt över utmärkelsen.
– Att ID.3 på bara några månader lyckats bli den mest sålda elbilen i Sverige år 2020 är något vi är väldigt glada över. Och att bilen nu får detta fina pris gör oss självklart oerhört stolta. Det är ytterligare ett bevis på att vår satsning på att tillverka och sälja elbilar för många människor har gått hem, säger han.

Totalt 4 014 exemplar av ID.3 nyregistrerades på den svenska marknaden under 2020, vilket gjorde den till Sveriges mest sålda elbil. I december toppade ID.3 dessutom listan över nyregistrerade bilar, oavsett biltyp. Det är första gången någonsin som en renodlad elbil är nummer 1 under en enskild månad. ID.3 bidrog också stort till att Volkswagen blev både största elbilsmärke och marknadsledare bland privatköpare på den svenska bilmarknaden under 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>