Volkswagen WeShare med 100 procent elbilar är nu lanserat i Berlin
Hem TRANSPORT Volkswagen WeShare med 100 procent elbilar är nu lanserat i Berlin

Volkswagen WeShare med 100 procent elbilar är nu lanserat i Berlin

Publicerat av: Redaktionen

I början av nästa år kompletteras fordonsflottan med 500 e-up! och under sommaren även med de första exemplaren av Volkswagens då nyintroducerade elbil ID.3.

WeShare är ett ”friflytande” system utan uthyrningsställen.

Istället sköts allt helt digitalt via en app. År 2020 planerar man att introducera WeShare i fler städer – först i Prag, tillsammans med ŠKODA, och därefter i Hamburg.

– Med WeShare erbjuder vi en skräddarsydd bilpoolslösning som är perfekt anpassad för användarnas behov: den är enkel att använda och går till 100 procent på grön el. Med detta erbjudande sticker vi ut från konkurrenterna och vi står väl rustade för att deltaga på den expanderande bilpoolsmarknaden, sa Christian Senger, styrelsemedlem för märket Volkswagen med ansvar för Digital Car & Services.

Volkswagen WeShare med 100 procent elbilar är nu lanserat i Berlin

Till att börja med kommer WeShare att täcka cirka 150 km – i stadskärnan och en bit utanför citytågens ringlinje. I takt med att fordonsflottan sedan utökas, kommer täckningsområdet också det att expanderas. Då systemet lanseras, har kunderna fördel av ett attraktivt pris på 19 cent per minut (motsvarande cirka 2 kronor/minut). Dessutom slipper man registrerings- och flygplatsavgifter. Från och med september kommer priset i de tre kategorierna att ligga på i snitt 29 cent per minut (cirka 3,10 kronor/minut).

Som kund behöver man ha en smartphone och ett kreditkort, vara minst 21 år gammal, ha haft körkort i minst ett år och vara folkbokförd på en adress i Tyskland.

WeShare-flottan laddas vid allmänna laddningsstationer i Berlin, bland annat vid nyuppsatta laddpunkter hos 70 Lidl- och Kaufland-matbutiker. Som ett led i sin elbilsoffensiv, ingick Volkswagen nyligen ett samarbetsavtal med dessa företag tillhörande Schwarz-koncernen för att säkerställa driften av sin elbilsflotta och för att driva på utbyggnaden av laddningsinfrastrukturen på allmänna platser.

Efter lanseringen av systemet kommer anställda på WeShare att hämta upp bilarna och ladda dem om batterinivån är låg. Längre fram kommer användarna få olika incitament för att själva ombesörja laddningen av bilarna.

Med WeShare utökar Volkswagen sitt ekosystem ”Volkswagen We” med en attraktiv mobilitetstjänst. Antalet personer som är med i en bilpool är 14 gånger så högt i dag som det var år 2010. Då var det endast cirka 180 000 personer som var registrerade som användare av en bilpool. I början av 2019 hade denna siffra stigit till 2,46 miljoner. Och bilpoolerna fortsätter att växa.

”Volkswagen We” omfattar alla de digitala tjänster som finns tillgängliga för folks egna bilar, och för andra. Till de tjänster som redan lanserats och visat sig framgångsrika hör apparna ”We Park”, som gör parkering av bilen ännu enklare, ”We Experience” för personliga rekommendationer rörande varor och tjänster i bilens närhet, liksom ”We Deliver” som gör bagageluckan i bilen till en ”postbox” för ankommande paket. Bland övriga tjänster som kommer att finnas tillgängliga via ”Volkswagen We” märks till exempel ”over the air”-uppdateringar av mjukvara och olika funktioner för bilen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>