Wallbox inviger banbrytande fabrik i Barcelona
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Wallbox inviger en ny banbrytande fabrik i Barcelona

Wallbox inviger en ny banbrytande fabrik i Barcelona

Publicerat av: Redaktionen

Wallbox, en ledande leverantör av laddningslösningar för elfordon, inviger en ny fabrik i Barcelona med en förväntad produktionskapacitet på över 700 000 laddare per år.

Med fabriken kan företaget svara på en växande efterfrågan på elfordon.

 “Wallbox är ett företag som arbetar med ett tydligt mål: att vara bäst på laddningslösningar för elfordon och energihantering över hela världen”, säger Enric Asunción, VD och medgrundare av Wallbox.

“Vi är nu ett globalt företag med närvaro på nästan 100 marknader och vi fortsätter att växa. Den här fabriken är bevis på det”.

En banbrytande fabrik

Den nya anläggningen förväntas sysselsätta fler än 520 när den körs med full driftkapacitet. Den har automatiserade produktionslinjer för Wallbox olika produkter, designade för att kunna erbjuda kunderna sin laddare på bara 72 timmar (tiden mellan att beställningen godkänts och att paketet skickats). För närvarande producerar Wallbox nya fabrik i Barcelona närmare 1 200 laddare per dag.

Wallbox inviger banbrytande fabrik i Barcelona
En anläggning som följer Wallbox hållbarhetsprinciper

Anläggningen ligger i framkant beträffande innovation, effektivitet, produktion och kapacitet och bär de hållbarhetsprinciper som alltid har identifierat Wallbox, som att eliminera avfall och onödiga processer. Utöver detta planeras det för att installera 4 500 kvadratmeter solpaneler på fabrikens tak under tredje kvartalet 2022, vilket beräknas leverera förnybar energi till fabriken motsvarande mellan 30–60% av produktionsprocessens beräknade energibehov.

Under 2022 förväntas solpanelerna kopplas till Wallbox system Sirius, en energihanteringsmjukvara som integrerar solpanelerna samt de dubbelriktade Quasar-laddare som förväntas installeras på parkeringen till den nya fabriken. Wallbox planerar att ställa in ett 30-tal av dem för att både kunna ladda elfordonen och ladda ur dess batterier för att förse byggnaden med el. Detta förväntas göra Wallbox-fabriken 100% självförsörjande inom de närmaste åren.

 Forskning, utveckling och innovation – Wallbox huvudinvestering

Bortom produktionsområdet finns företagets tredje testlaboratorium som designats för att säkerställa kvalitet. Här kommer hållbarhetstester av alla produkter att genomföras, med två klimatkammare som kan återskapa klimatet i alla delar av världen. Även extrema klimat kan återskapas, från -80ºC till 170ºC, samt att laddarna kan testas i damm, vatten och saltvatten.

Laboratoriet testar också kompatibiliteten hos alla Wallbox-laddare med de olika elbilstillverkarna. Här utvecklas även testutrustningen som ska användas under produktionsprocessen för att säkerställa kvaliteten på alla produkter som lämnar den nya fabrikslinjen.

”Wallbox är ett företag som alltid letar efter sätt att förnya sig och göra livet enklare för användaren. Det är därför vi varje år investerar en mycket viktig del av vår budget till innovation. Inte nog med det, ungefär en tredjedel av vår personal bestående av 300 ingenjörer, är hängivna åt just detta. Vi vet att vår framtid som företag är att alltid ligga steget före och kunna leverera det marknaden och konsumenterna önskar sig,” avslutade Enric Asunción, VD för Wallbox.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>