NSK Newarks anläggning sparar mängder av vatten med regnvattenuppsamling
Hem HÅLLBAR UTVECKLING NSK Newarks, Storbritannien anläggning sparar mängder av vatten med regnvattenuppsamling

NSK Newarks, Storbritannien anläggning sparar mängder av vatten med regnvattenuppsamling

Publicerat av: Redaktionen

NSK, specialisten inom lager och linjärstyrningar, har vid sin anläggning i Newark, Storbritannien, implementerat ett system för uppsamling av regnvatten som kommer att minska förbrukningen av vatten med nästan 200 000 liter per år.

Installationen kommer också att bidra till att minska lokal avrinning av regnvatten, vilket hjälper till att förebygga potentiella översvämningar i regionen.

 Installationen bygger på ovanjordsystemet Stormsaver StormStation med en stor ugnsbyggnad centralt och betydande takvolym med två stuprör med stor diameter.

En dedikerad NSK Automation and Sustainability-ingenjör på Newark specificerade elektroniska ventiler i stuprören som leder regnvatten till en 10 000 liters tank (nära storleken på en fraktcontainer).

Tanken är belägen i mittgården på Newark-anläggningen, med full insyn för anställda som ett exempel på miljöinsats. UV-belysning erbjuder integrerad filtrering och eliminerar bakterier och svampsporer. Det rena vattnet trycksätts av två pumpar och skickas till tre toalettenheter på företagets slipavdelning. Detta representerar 40 % av de toaletter som är tillgängliga för personalen och betjänar cirka 140 anställda i treskift.

Systemet för uppsamling av regnvatten togs i drift i april 2022 och sparar nästan 200 000 liter dricksvatten varje år bara genom spolning.

En ytterligare del av projektet kommer att vara anläggningens roll som testbädd för smarta mätare. Ett sådant mätsystem kommer att mäta vatten in och vatten ut, samt elförbrukning. Bredare anläggningsmätning kommer att rullas ut senare under året.

En annan viktig aspekt av installationen är platsens närhet (mindre än 1 km) till floden Trent. Alla nya byggnader i området, särskilt fabriksbyggnader, är föremål för vattenhantering på grund av risken för lokala översvämningar. Om NSK vill uppföra en ny byggnad på sin anläggning i Newark skulle den ha funktioner för att förebygga översvämningar. Detta innebär normalt vattenbuffring, vilket är precis rollen för den nya regnvattentanken. Med detta i åtanke kommer installationen av ytterligare tankar över hela anläggningen att bidra till att minska vattenavrinning lokalt, vilket skulle vara fördelaktigt för alla i regionen.

NSK Newarks anläggning sparar mängder av vatten med regnvattenuppsamling

Framgången med projektet är sådan att den kan bli ett exempel för andra NSK-fabriker i Europa. Newark har redan delat med sig av detaljer om systemets komponenter, kapitalinvesteringen och besparingarna. Ytterligare data kommer efter introduktionen av smarta mätare.

Framöver kommer anläggningen att fortsätta introducera miljöinitiativ, inklusive lågspolande toaletter, lågenergiuppvärmning och belysning, allt eftersom företaget fortsätter sin globala agenda för ett mer hållbart samhälle.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>