Hem NYHETER Zalando utökar sitt hållbarhetsutbud när svenska barnmärket Mini Rodini lanseras på plattformen

Zalando utökar sitt hållbarhetsutbud när svenska barnmärket Mini Rodini lanseras på plattformen

Publicerat av: Redaktionen
Zalando utökar sitt hållbarhetsutbud när svenska barnmärket Mini Rodini lanseras på plattformen 2

Mini Rodini börjar säljas på Zalando den 30 juli 2020

Zalando, Europas ledande onlineplattform för mode och livsstil, börjar från och med idag sälja Mini Rodinis barnmodekollektion till över 32 miljoner kunder i 17 europeiska marknader.

Lanseringen av Mini Rodini stärker ytterligare Zalandos breda utbud av mer hållbara produkter, med målet att bli den primära onlinedestinationen för hållbart mode.

– Vi är oerhört glada över vårt samarbete med Mini Rodini. På Zalando ser vi en starkt ökande efterfrågan på både hållbart och skandinaviskt mode bland våra 32 miljoner aktiva kunder runtom i Europa. Mini Rodini har ett av marknadens mest hållbara sortiment och lanseringen på Zalando stöttar därmed ytterligare vårt ambitiösa mål om att senast 2023 generera 20 procent av vår GMV genom försäljningen av mer hållbara produkter, säger Kenneth Melchior, Direktör för Norra Europa på Zalando.

Mini Rodini är ett av Skandinaviens snabbast växande varumärken för barnkläder. Samarbetet med Zalando innebär en fortsättning på företagets globala expansion, med målet är att göra det enkelt att shoppa barnkläder med den lägsta möjliga påverkan på människan och planeten.

– Zalando blir en viktig partner för Mini Rodini i vår ambition att nå ut med ett av världens mest hållbara barnkläder till ännu fler barn, föräldrar och presentköpare. Zalandos satsning på barnsegmentet, deras starka europeiska närvaro samt konsumentens ökade intresse för e-handel ger en bra matchning för Mini Rodini och Zalando, säger Håkan Ström, VD på Mini Rodini.

Över 99 % av Mini Rodinis produkter tillverkas av hållbara material. Med hållbara material åsyftas okonventionella material som har mindre påverkan på både miljö och människa, exempelvis ekologisk bomull, återvunnen polyester och Modal. Mini Rodini jobbar även med upcycling där material från tidigare kollektioner återanvänds.

Zalando tillkännagav nyligen att företaget börjar genomföra obligatoriska hållbarhetsbedömningar av både sina egna och sina partners varumärken. Dessutom ska Zalando senast 2025 minska sina koldioxidutsläpp med 80%.

De första Mini Rodini-produkterna börjar säljas på alla Zalandos 17 marknader idag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>