Hem MILJÖ ZOÉGAS satsar på ellastbilar för mer hållbara transporter

ZOÉGAS satsar på ellastbilar för mer hållbara transporter

Publicerat av: Redaktionen

ZOÉGAS satsar på ellastbilar för mer hållbara transporter 3

Zoégas ökar takten mot noll miljöpåverkan och ställer nu in siktet på hållbara transporter. Från och med mitten av oktober kommer alla färdigvaror från fabriken att transporteras med hjälp av eldrift.

Nu intensifierar Zoégas sitt arbete med hållbara transporter och introducerar sin första lastbil helt driven av el. Från och med oktober i år kommer alla transporter från fabriken till distributionslagret ske via eldrift. Under våren 2021 väntas Zoégas samtliga transporter vara helt koldioxidneutrala.

– Vår förhoppning är att denna satsning ska leda till mer hållbara och effektiva transporter, på sikt vill vi att alla våra fordon ska vara helt utsläppsfria och det här är ett bra steg på vägen, säger Louise Juul Østergaard, fabrikschef på Zoégas.

Satsningen på utsläppsfria transporter är ytterligare ett steg i Zoégas arbete mot noll miljöpåverkan i verksamheten och en viktig del av Nestlés globala mål – att reducera utsläppen till noll senast år 2050. Zoégas kafferosteri i Helsingborg drivs sedan 2017 av certifierad biogas och el från vindkraft; fabriken har noll koldioxidutsläpp från produktionen och inget avfall går till deponi.

– En hållbar kaffeproduktion kräver att vi tänker hållbarhet genom hela värdekedjan, från kaffeodlingarna till fabriken. Nu kan konsumenterna njuta av Zoégas kaffe som både är hållbart odlat och transporterat, säger Louise Juul Østergaard.

Satsningen genomförs i samarbete med PostNord TPL, som är logistikpartner åt Nestlé-koncernen och Zoégas i Helsingborg.

– Vi har sedan i början på 2000-talet utvecklat logistiksamarbetet till att idag omfatta flertalet varumärken inom Nestlé-koncernen för framförallt Sverige, Norge och Danmark, men i vissa fall även för hela Norden. Det är väldigt hedrande och roligt att få vara delaktig i Nestlé-koncernens arbete med att skapa hållbara värdekedjor. i detta fall en transportlösning med ellastbil från Zoégas kafferosteri till ett av vår lager i Helsingborgsäger Håkan Lindberg, COO på PostNord TPL i Helsingborg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>