​Framgångsrik klimatkonferens online
Hem NYHETER ​Framgångsrik klimatkonferens online

​Framgångsrik klimatkonferens online

Publicerat av: Redaktionen

​Framgångsrik klimatkonferens online

Världens största klimatkonferens på nätet ägde framgångsrikt rum förra veckan, men arbetet med att minska våra koldioxidutsläpp har precis börjat.

Under konferensen var Ragn-Sells hållbarhetschef Pär Larshans närvarande för att tala om företagets arbete och initiativ, som i flera fall nämnts som goda exempel.

Arrangörerna av Earth Day Week var organisationen “We Don´t Have Time” i Stockholm, ”Earth Day Network” i Washington DC i USA och ”Exponential roadmap” som förenar innovatörer, forskare, företag och icke-statliga organisationer världen över.

Konferensen sändes både från Sverige och USA varje vardag under hela Earth Day Week. Mer än 1 000 000 personer samverkade eller tittade på direktsändningarna. Talare från fem kontinenter deltog.

– Jag blev verkligen överraskad över planeringen och studiouppsättningen där jag hade äran att delta två gånger under veckan. Jag diskuterade cirkularitet och konsumtion och höll senare ett tal med titeln ”Ashes to ashes… A fossil-free fertilizer for food production in the 21st century”, säger Pär Larshans, hållbarhetschef på Ragn-Sells.

Goda exempel

Under seminarietemat ”hållbar livsmedelsproduktion” användes Ragn-Sells tre olika cirkulära processer för att återvinna avgiftade näringsämnen som goda exempel. De olika processerna hjälper till att minska koldioxid, minska oönskade ämnen och möjliggör produktion av näringsämnen från alla stadsmiljöer.

Ragn-Sells initiativ ”Älskade Stad” som kombinerar transporten av varor och avfall till stadskärnorna med fossilfria leveranser figurerade som ett annat exempel och en film om affärsmodellen som BBC spelade in i höstas visades. Pär Larshans framhöll hur viktigt det är att ha ett ledarskap baserat på samarbete för att kunna lyckas med den cirkulära övergången och hur Ragn-Sells hittills har utökat affärsmodellen ”Älskade Stad” till fyra städer i två olika länder.

Onlinekonferensen var en global framgång som kanske fick ännu fler deltagare och tittare på grund av den rådande situationen.

– Ragn-Sells lösningar kommer att behöva skalas upp exponentiellt för att bidra med en betydande inverkan. Ragn-Sells ambition under de kommande tio åren är att ge storstäder runt om i världen möjlighet att återvinna kalium, fosfor och kväve. Vi kommer att behöva partners från hela världen för att lyckas och kunna ge kommande generationer de bästa förutsättningarna, säger Pär Larshans.

Se filmen från BBC här: https://www.bbc.com/news/av/stories-50828056/the-delivery-driver-who-takes-away-your-rubbish.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>