​Goda krafter ger gott resultat för Jönköping Energi
Hem ENERGI ​Goda krafter ger gott resultat för Jönköping Energi

​Goda krafter ger gott resultat för Jönköping Energi

Publicerat av: Redaktionen

​Goda krafter ger gott resultat för Jönköping Energi

Att bidra till utveckling av ett hållbart samhälle är Jönköping Energis uppdrag. Det gör vi genom att leverera attraktiva energi- och kommunikationslösningar. Vår vision är att vara en god kraft för ett gott samhälle. Jönköping Energi avslutar ett framgångsrikt 2019 med en omsättning på 1,4 miljarder och 138 miljoner i vinst.

Genom att erbjuda smarta lösningar för el, värme, kyla, fordonsladdning, elnät och digital kommunikation kan Jönköping Energi påvisa många initiativ under 2019 som visar på den goda kraften.

– Aldrig har teknikutvecklingen gått så snabbt och vi måste fortsätta erbjuda smarta lösningar. Det är de som tror på framtiden och tror saker går att påverka som faktiskt också kommer att bli de som gör det – vi på Jönköping Energi är en av dem, säger Fridolf Eskilsson, vd Jönköping Energi.

Stadsnätet expanderar och erbjuder nya möjligheter
Jönköping stadsnät Wetternet växer och under 2019 har över 3 000 villor, drygt 900 lägenheter och över 200 nya företagsanslutningar kopplats in. Totalt är det över 32 000 hushåll och över 1 900 företag anslutna till stadsnätet.

Under året har bland annat två olika projekt bedrivits för att testa ny teknik i Lora-nätet. Det ena för att söka efter läckage i fjärrvärmenätet och det andra för att digitalisera väderstationer med hjälp av sensorer. De digitala väderstationerna ska ge säkrare vägbanor och hjälpa Tekniska kontoret med halkbekämpning. Jönköping är först i Sverige med att testa tekniken för det här ändamålet.

Ett samarbete tillsammans med Vätterhem har resulterat i att alla hyresgäster får bredband som en del av lägenhetens standardutrustning. Detta omfattar samtliga närmare 8 650 lägenheter.

Smart laddning av elbilar fortsätter att utvecklas
Under året har satsningen på laddning för elbilar och elhybrider ökat. Jönköping Energi erbjuder företag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner helhetslösningar för laddning genom både installation och smarta administrationstjänster. Det ska vara enkelt för kunden att minska sitt klimatavtryck, bidra i omställningen till hållbara transporter och starta varje resa med fulladdade batterier.

Fjärrvärmekunderna är de nöjdaste i Sverige
För Jönköping Energi avslutades året på bästa möjliga sätt då koncernen hamnade bland topp tre hos de energibolagen med mest nöjda kunder i Svenskt kvalitetsindex kundnöjdhetsmätning. När det gäller fjärrvärme har Jönköping Energi de mest nöjda kunderna i både privat- och företagskategorin.

– Jag gläds åt ett fantastiskt 2019, men nu fokuserar vi framåt och fortsätter leverera och utveckla energi- och kommunikationslösningar för ett gott samhälle, avslutar Fridolf Eskilsson, vd Jönköping Energi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>