Auto Draft
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Nu introduceras Certified program– för en mer hållbar framtid

Nu introduceras Certified program– för en mer hållbar framtid

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras Electrolux Professional Certified.

Auto Draft

Anders Hiltunen, Head of Electrolux Professional Nordic Operation.

Det är en ny underhållsprodukt där kunderna mot ett fast pris kan uppdatera sina installerade tvättmaskiner eller torktumlare med specifikt framtaget underhållspaket, utvalda originaldelar och tillhörande serviceprogram som ger produkten bästa möjliga prestanda och livslängd utifrån modell.

Syftet är att värna om klimatet och samtidigt öka värdet för kunderna.

– Vårt mål är att verka som den mest hållbara aktören i branschen och lanseringen av Certified är ett viktig steg i den processen, säger Anders Hiltunen, Head of Electrolux Professional Nordic Operation.

Electrolux Professional har under många år arbetat med hållbarhet och ligger idag i framkant när det kommer till bland annat produktion och produktutveckling. Nu vill bolaget intensifiera arbetet ytterligare och introducerar därför Electrolux Professional Certified. Det är en ny underhållsprodukt inom verksamhetsområdet Laundry, där kunderna till ett fast pris kommer att kunna uppdatera tvättmaskiner och torktumlare som har några år på nacken, med nya, noggrant utvalda originaldelar och produktspecifikt framtaget underhållsprogram som förbättras produktens prestanda med utökad livslängd. Därutöver får kunderna även ett certifikat på att maskinerna är uppgraderade med ett års produktgaranti samt ges möjlighet att fortsättningsvis teckna ett årligt fullserviceavtal.

Certified är i första steget tillgängligt på utvalda modeller av fastighetstvätt men inom kort är ambitionen att introducera programmet inom fler verksamhetsområden.

– Målet för oss är att ge kunderna det mest ekonomiska och hållbara värdet av deras investering i originalutrustning. Vi vill förenkla för våra kunder och förse dem med energieffektiv utrustning som bidrar till både lägre vattenförbrukning och minskat koldioxidutsläpp, säger Anders Hiltunen.

Cirkulär modell för klimatet

Electrolux Professional Certified är ett av många initiativ i företagets klimatsatsning. I framtiden vill de ses som den mest hållbara aktören i branschen och med sina insatser hjälpa till att bidra till att nå de globala målen i Agenda 2030. Certified riktar sig i dagsläget mot verksamhetsområdet Laundry, men målsättningen är att programmet ska kunna appliceras på fler områden framöver.

– På Electrolux Professional tror vi på övergången mot en cirkulär modell med långvariga lösningar där vi eftersträvar att påverka klimatet så lite som möjligt. Jag är övertygad att Certified kommer inkluderas redan i framtagningen av nya produkter och att det i framtiden blir betydligt enklare att uppgradera installerade produkter med originaldelar och unika underhållsprogam. Vi kan inte slösa mer på jordens resurser, så jag är oerhört glad över att vi tar det här steget, avslutar Anders Hiltunen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>