Auto Draft
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Vectura inleder samarbete med Plant kring klimatberäkningar

Vectura inleder samarbete med Plant kring klimatberäkningar

Publicerat av: Redaktionen

Vectura har tecknat avtal med Plant avseende klimatberäkning av samtliga byggprojekt det kommande året.

Auto Draft

Pelle Tunell, VD Plant – Petter Ekevärn, Projektutvecklingschef Vectura

Vectura vill snabba på klimatomställningen och tar hjälp av Plant för att göra livscykelanalyser i flera skeden för alla byggnadsprojekt.

Vectura har som mål är att uppnå klimatneutralitet i förvaltningsprocessen 2025 och i byggnadsprocessen 2030. Hållbarhetsarbetet fokuserar bland annat på att driva utvecklingen mot mer cirkulära materialflöden, ökad återvinning och större användning av förnybara material i våra projekt.

-Vi är mycket glada över förtroendet att få starta ett samarbete med Vectura och tillsammans arbeta mot klimatneutralitet. Plants system bygger på inlärning och ger stora skalfördelar när vi kan arbeta långsiktigt med en beställare och när samma projekt ska beräknas flera gånger under projektets gång, säger Pelle Tunell, VD på Plant.

-För oss på Vectura är det viktigt att minska vår klimatpåverkan i alla steg i värdekedjan. Med hjälp av Plant tar vi ett viktigt steg mot klimatneutralitet genom bättre analyser och kunskap om beståndsdelarna i våra fastigheter och dess effekt på klimatet, säger Petter Ekevärn, projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter.

Vectura är ett fastighetsbolag som grundades 2012 och ägs av Patricia Industries – en del av Investor. Vectura utvecklar, förädlar, förvaltar och äger fastigheter inom segmenten samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>