100 000 smarta elmätare installerade hos Vattenfall Eldistributions kunder
Hem ENERGI 100 000 smarta elmätare installerade hos Vattenfall Eldistributions kunder i Sverige

100 000 smarta elmätare installerade hos Vattenfall Eldistributions kunder i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Vi har nu uppnått den första milstolpen om 100 000 installerade smarta elmätare hos våra elnätskunder i Sverige.

Installationerna pågår i full skala sedan i höstas och innan 2024 har nått sitt slut ska alla våra drygt 900 000 kunder fått tillgång till de nya elmätarna.

100 000 smarta elmätare installerade hos Vattenfall Eldistributions kunderMed de nya smarta elmätarna får vi ett robust elnät med fler energismarta tjänster tillgängliga. Vi får en ögonblicksbild av hur elförbrukningen i elnätet ser ut, och kan styra om elen dit behovet är som störst så att hela elsystemet är i bättre balans. Det ger ett effektivt och stabilt elnät med färre strömavbrott. Flera tjänster kan fjärrstyras istället för att skicka ut tekniker på plats. Tillsammans rustar vi för framtiden och bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Är du en av de 100 000?

De nya smarta elmätarna tillför fler nya funktioner för att du som kund ska få större makt över din elförbrukning. Det blir lättare att följa och styra elförbrukningen och därigenom också bidra till en effektivare energianvändning. Elmätaren är förberedd för flera smarta tjänster så att du till exempel kan ansluta solceller och börja producera din egen el.

Vill du veta mer om hur strömmen bryts på elmätaren eller har du andra frågor av mer teknisk karaktär? På vår hemsida har vi en enkel översikt av den nya elmätaren och en användarmanual som du kan ladda ner. Där kan du också läsa mer om hur du gör om du vill koppla på energitjänster via anslutningsporten. Du behöver kontakta Vattenfall Eldistribution för att aktivera porten.

Ännu inte fått din nya smarta elmätare?

Om du vill veta när det är din tur att få den nya smarta mätaren, kan du få en preliminär tidplan för när det är dags för ditt område via en karta med sökfunktion på vår hemsida. Om du har Vattenfall Eldistribution som elnätsleverantör, kommer du att få information från oss i god tid före mätarbytet. Installationen går snabbt och innebär inga extra kostnader för dig som kund. Vill du veta mer om den smarta elmätaren eller hur elmätarbytet går till kan du läsa om det på vår hemsida.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>