AFRY ingår avtal om förvärv av Swedish Electrical and Power Control AB
Hem ENERGI AFRY ingår avtal om förvärv av Swedish Electrical and Power Control AB

AFRY ingår avtal om förvärv av Swedish Electrical and Power Control AB

Publicerat av: Redaktionen

I linje med AFRYs strategi att stödja våra kunder i energiomställningen, kompletterar Svea Power AFRYs breda utbud inom vattenkraft och bidrar till framåtlutande helhetslösningar för att utveckla framtidens vattenkraft.

Svea Power grundades 2015 och levererar anpassade högteknologiska produkter och lösningar tillsammans med experttjänster till elkraftindustrin, i huvudsak inom vattenkraft.

De är också en ledande leverantör av magnetiseringssystem, ett elektriskt hjälpsystem till kraftverksgeneratorer.

AFRY ingår avtal om förvärv av Swedish Electrical and Power Control AB

AFRY and Svea Power 13

— Vattenkraftens funktion i energisystemet förändras och är fortsatt viktiga för att vi ska klara energiomställningen. Tillsammans med våra ledande experter och Svea Powers produkter kommer vi att bli ännu starkare i våra unika helhetslösningar. Vi kommer utveckla fler tjänster för framtidens vattenkraft med våra nya kollegor, säger Linda Pålsson, Business Area Manager Hydro på AFRY.

—  Vi är glada att bli en del av AFRY eftersom företagets internationella tyngd ger oss möjlighet att öka den geografiska räckvidden för våra produkter och introducera dem i ännu fler industrisektorer. Samtidigt innebär detta ökade kompetens- och karriärmöjligheter för våra medarbetare. Vi ser fram emot vår gemensamma resa, säger Mats Wahlén, Vd Svea Power.

Swedish Electrical and Power Control AB omsätter årligen cirka 28 MSEK, har 16 medarbetare och huvudkontoret ligger i Enköping. Bolaget kommer att konsolideras med AFRY från 1 februari 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>