AirForestry gör framgångsrik lift-off med sin stora drönare
Hem NYHETER AirForestry gör framgångsrik lift-off med sin största drönare

AirForestry gör framgångsrik lift-off med sin största drönare

Publicerat av: Redaktionen

”Vår drönare är helt unik och konstruerad från grunden av oss för att klara en rad särskilda förhållanden och utmaningar. Att vi nu framgångsrikt har testat vår stora modell är ett oerhört viktigt steg som visar att teknologin fungerar.”

Så sammanfattar AirForestrys CTO och medgrundare Mauritz Andersson nyheten om att bolaget nått en viktig milstolpe och genomfört en lift-off med sin största drönare.

AirForestry är bolaget som kommer förändra skogsbruket genom att gallra träd från luften med egenutvecklade drönare. Genom nya skonsamma metoder för gallring vill AirForestry bidra till att vårda den för klimatomställningen så viktiga skogen.

AirForestry gör framgångsrik lift-off med sin stora drönare

Drönarteamet gör säker liftoff

De drönare som ska klara av denna uppgift måste leva upp till en rad krav, de ska kunna användas vid turbulens, behöver vara lätta att transportera och klara av hög belastning. AirForesty har därför valt att ta initiativet och utvecklat en egen eldriven drönare med en diameter på 6,2 meter.

Den lift-off som AirForestry har genomfört i februari visar att drönarens alla beståndsdelar fungerade tillsammans. Det var även en viktig övning för AirForestrys egen organisation och dess förmåga att leva upp till de regelverk som krävs.

Mauritz konstaterar:

”Denna lift-off är en viktig milstolpe för oss. Den visar att drönaren är redo att flyga, att alla delar gör vad de ska och att vår säkerhetsorganisation fungerar. Så snart vi har alla tillstånd på plats är vårt nästa steg att flyga drönaren utomhus.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>