Ansökan öppnar för rökfria och Svanenmärkta hyresrätter i Lund
Hem NYHETER Ansökan öppnar för rökfria och Svanenmärkta hyresrätter i Lund

Ansökan öppnar för rökfria och Svanenmärkta hyresrätter i Lund

Publicerat av: Redaktionen

Ansökan öppnar för rökfria och Svanenmärkta hyresrätter i Lund

Måndagen den 1 juni öppnar ansökningstiden för hyresrätterna i Kvarteret Målet i Lund. Samtidigt släpps all lägenhetsinformation, så som planlösningar och aktuella hyror.

Intresset för hyresrätterna i Kvarteret Målet förväntas bli stort. Enda sedan projekt startade har intressenter hört av sig om de nya hyresrätterna. Måndagen den 1 juni öppnas ansökningstiden för dessa hyresrätter upp.

Kvarteret Målet byggs som en rökfri fastighet. Rökförbudet gäller samtliga utrymmen både inomhus och utomhus, även den egna lägenheten och balkongen. Utöver de självklara hälsofördelarna med en rökfri miljö finns det andra hållbara aspekter i beslutet så som minskat slitage på fastigheten och bostäderna.

Kvarteret Målet byggs dessutom som ett Svanenmärkt hus. Detta innebär flertalet fördelar, exempelvis lägre energianvändning och kontrollerat dagsljus, men även andra tekniska parametrar så som ventilation och radon kontrolleras. Svanens stora fokus ligger också i att skapa en giftfri miljö och majoriteten av kravställningarna i Svanen rör kemiskt innehåll i byggprodukter. Kraven handlar inte enbart om ämnen som är skadliga i naturen, utan även ämnen som är skadliga mot personer.

– Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och ser ständigt över möjligheter till förbättringar. Att hyresrätterna i Kvarteret Målet blir både rökfria och Svanenmärkta innebär en stora vinster för vår närmiljö och vårt klimat samtidigt som det är en stor hälsofördel för de som flyttar in, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef marknad och medlem, på HSB Skåne.

Hyresrätterna i kvarter Målet ligger granne med Lunds stadspark och därmed endast ett par minuter med cykel från centrala Lund. Totalt uppförs 49 lägenheter fördelade på två hus. Lägenheterna har en storlek på 1 till 4 rum och kök fördelat på 35–87 kvadratmeter. Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara under andra kvartalet 2021.

Den som vill passa på att flytta till en bättre boendemiljö kan nu ansöka om en rökfri hyresrätt i Arenaparken, Lund. Ansökningstiden öppnar 1 juni och kommer att hållas öppen till och med 31 augusti. Därefter startar fördelningen. Hyresrätterna i Kvarteret Målet kommer att fördelas enligt HSBs bosparsystem vilket innebär att HSB Skåne först fördelar de lediga lägenheterna till bosparande HSB-medlemmar. Finns det inga intresserade bosparande HSB-medlemmar går turen till HSB-medlemmar och därefter byten inom HSB Skåne. Först därefter går turen till övriga intressenter. Den medlem som har flest bosparpoäng, samt varit medlem längst, har störst chans att få en hyreslägenhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>