Atea får pris för Årets Logistiketablering 2019
Hem MILJÖ Atea får pris för Årets Logistiketablering 2019

Atea får pris för Årets Logistiketablering 2019

Publicerat av: Redaktionen

Ateas 27 000 kvadratmeter stora logistik- och konfigurationscenter i Växjö slog upp portarna i maj i år, med ambitionen att bli ett nav för hållbara it-återtag i Norden. Nu vinner satsningen Årets Logistiketablering 2019 för sin tydliga utgångspunkt i att vara en hållbar logistiklösning. Atea får pris för Årets Logistiketablering 2019

– Med vårt kontor och logistikcenter visar vi hur it-industrin kan bli allt mer hållbar, genom att vi tillsammans med våra kunder blir allt duktigare på att återta it-utrustning. Det är jätteroligt att juryn inte bara lyfter hållbara val i utförandet av byggnaden utan även vårt mål om att bli 100 procent cirkulära med de produkter vi hanterar, säger Oskar Aspengren som är platschef på Atea i Växjö.

Syftet med utmärkelsen är att identifiera och lyfta extra intressanta logistikprojekt som ligger i framkant och visar på positiv utveckling. Kriterierna för priset handlar om optimerade in- och utflöden med minimal miljöpåverkan, innovativ utformning och funktion, energieffektivitet och medarbetarnas arbetsmiljö. Att logistiklösningen kombinerar ett hållbarhetstänk samtidigt som den ökar verksamhets- och kundnytta gjorde Atea till vinnare. Tilläggstjänster såsom konfigurering och renovering av hårdvara inom recycling lyftes som goda exempel.

– Vi pratar ofta om att vi strävar efter att vara “the place to be” för våra kunder, partners och medarbetare. Denna utmärkelse värmer för att den är ett bevis på att vi skapat rätt förutsättningar för alla tre. Genom att vi är en av Växjös största arbetsgivare kan det förhoppningsvis inspirera fler att optimera sina lokaler på ett hållbart och innovativt sätt, säger Oskar.

Priset delades ut för tredje gången av Intelligent Logistik under mässan Logistik & Transport i Göteborg. Övriga finalister i tävlingen var Lyko i Vansbro, Speed i Borås och Nowaste Logistics i Helsingborg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>