Bird lanserar nya initiativ för att främja ansvarsfull parkering av elsparkcyklar
Hem TRANSPORT Bird en ledande aktör lanserar nya initiativ för att främja ansvarsfull parkering av elsparkcyklar

Bird en ledande aktör lanserar nya initiativ för att främja ansvarsfull parkering av elsparkcyklar

Publicerat av: Redaktionen

Bird, en ledande aktör inom mikromobilitet, lanserar nu en rad initiativ för att ytterligare uppmuntra och främja ansvarsfull parkering av elsparkcyklar i Stockholm.

Birds elsparkcyklar finns idag i åtta städer i Sverige och i totalt över 400 städer runt om i världen.

Bird lanserar nya initiativ för att främja ansvarsfull parkering av elsparkcyklar

Något som står klart genom de fler än 100 miljoner turerna företaget möjliggjort är att oavsett stad, är bra parkering en nyckelfaktor.

”Vi vill använda vår stora erfarenhet och vår tekniska expertis för att ytterligare hjälpa medborgare och städer att förhindra felparkering, så att fler människor kan utnyttja mikromobilitet”, säger Jacopo Magni, General Manager, Bird Sweden. ”Dessa initiativ gör det möjligt för oss att förebygga eventuella problem för invånarna och fortsätta att vara en ansvarstagande partner för staden.”

Birds initiativ inkluderar:
  • Parkeringsincitament
    Bird kommer att erbjuda parkeringsincitament i Stockholm där användare automatiskt får 2,50 kr rabatt när de parkerat elsparkcykeln på avsedda eller dedikerade parkeringsplatser. Områden där parkering eller elsparkcykelåkning är förbjudna kommer också markeras tydligt (i rött) i appen.
  • Parkeringsböter
    När en Bird-elsparkcykel parkerats uppmanas användaren att ta ett foto av fordonet direkt i appen för att säkerställa att den har parkerats korrekt. Om en användare parkerar på ett oönskat eller icke tillåtet sätt kan det resultera i böter eller att användaren stängs av.
  • ”Bird watchers”
    Bird har redan, tillsammans med andra mikromobilitetsoperatörer i Stockholm och Göteborg, anlitat en gemensam parkeringspatrull som hjälper till att flytta fordon för att säkerställa ökad tillgänglighet och hjälpa till att undvika oreda och olyckor. Dessutom kommer Bird att bidra med ytterligare resurser, så kallade ”Bird watchers”, som ytterligare kommer att säkerställa att Bird-fordon är snyggt parkerade, att de ställs på rätt sätt, i anvisade områden och att de inte hindrar gående och övrig trafik. ”Bird watchers” rekryteras från Just arrived, ett rekryteringsföretag som hjälper nyanlända med deras första jobb i Sverige.

Bird har som mål att göra städer mer tillgängliga och beboeliga genom att minska bilresor, trafik och koldioxidutsläpp. Genom att erbjuda invånare och besökare flexibla, miljövänliga och pålitliga transportmöjligheter i städer kan de lättare njuta av den vackra staden och dess omgivningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>