Byggelement storsatsar för klimatet
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Byggelement storsatsar för klimatet

Byggelement storsatsar för klimatet

Publicerat av: Redaktionen

Byggelement, ett av företagen inom Peab Byggsystem, är inne i en expansiv fas.

 Nu nyanställs 15 personer vid anläggningen i Ucklum utanför Stenungsund för att säkerställa övergången till att framställa ECO-Prefab i samtliga produktionshallar.

– Vi vill bidra till en bättre miljö och behöver bli fler för att ta nästa kliv mot en hållbar klimatomställning, säger Krister Olausson, platschef i Ucklum.

Byggelement storsatsar för klimatetByggelement är en av Sveriges ledande leverantörer av kompletta stomsystem i betong och prefabricerade betongelement. Sedan två veckor tillbaka är en ny silo för slagg på plats vid fabriken i Ucklum. Silon möjliggör att ECO-Prefab kan gjutas i fabrikens samtliga tre produktionshallar. Genom att blanda in en högre andel slagg som bindemedel i betongen minskar Byggelement klimatavtrycket.

– Med ECO-Prefab sänker vi koldioxidutsläppen med upp till 35 procent. Dessutom minskar andelen cement i betongen, vilket kan bidra till att stärka hållbarheten, säger Krister Olausson.

Byggelement är Ucklums största arbetsgivare sett till antal arbetstillfällen och genom satsningen ökar personalstyrkan nu till 130 personer.

– Vi märker att det finns en efterfrågan på våra produkter, och det är glädjande att fler ser värdet av ECO-Prefab, säger Krister Olausson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>