Hem NYHETER Carl Piva blir ny vd för Internetstiftelsen

Carl Piva blir ny vd för Internetstiftelsen

Publicerat av: Redaktionen
Carl Piva blir ny vd för Internetstiftelsen 2

Carl Piva, kommande vd på Internetstiftelsen.

Carl Piva blir ny vd för Internetstiftelsen, en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Han tillträder den 6 april 2021.

Internetstiftelsens kommande vd heter Carl Piva. Han arbetar idag i koncernledningen på Eniro som ansvarig för produktutveckling.

– Carl Piva är en framgångsrik ledare med en stor passion för samhällsfrågor och med en gedigen internationell bakgrund. Jag är övertygad att han kommer att bidra starkt till att utveckla Internetstiftelsen så att flera ska vilja, våga och kunna använda internet, som är vår vision, säger Ylva Hambraeus Björling, styrelseordförande för Internetstiftelsen.

Carl Piva har tidigare suttit i ledningen för TM Forum, en av världens största medlemsorganisationer för telekomoperatörer och dess leverantörer, där han bland annat drivit deras Smart City-initiativ. Han har även suttit i ledningen för nordiska konsultbolag, och har arbetat med strategi och försäljning hos amerikanska it-jättar som IBM och CA Technologies. Sedan förra året arbetar Carl Piva som ansvarig för produktutveckling på Eniro Group, där han etablerat en lönsam produktportfölj och varit en del av bolagets finansiella och affärsmässiga transformation.

– Jag har den största respekt för Internetstiftelsen och den samhällskritiska roll stiftelsen har. Att få leda och vara del av detta viktiga samhällsbyggande uppdrag med så många duktiga kollegor och partners kommer bli en fantastiskt spännande utmaning, säger Carl Piva.

Danny Aerts, Internetstiftelsens nuvarande vd, meddelade i slutet av april i år att han väljer att sluta som vd efter snart 15 år på posten.

Carl Piva tillträder tjänsten som vd på Internetstiftelsen den 6 april 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>