Gomero är nu ISO 27001-certifierade avseende informationssäkerhet
Hem ENERGI Gomero är nu ISO 27001:2013-certifierade avseende informationssäkerhet

Gomero är nu ISO 27001:2013-certifierade avseende informationssäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Gomero Group AB:s helägda dotterbolag Gomero Nordic AB har blivit certifierade enligt ISO 27001:2013.

Certifieringen är en del av Gomeros omfattande arbete för att säkerställa en mycket hög informations- och cybersäkerhet för kunderna inom energisektorn.

Digitaliserade underhållsprocesser skapar generellt sett stor nytta för bolag inom energisektorn. Samtidigt ställer det arbetet höga krav på en säker informationshantering. Gomeros arbete med att hantera information på ett säkert sätt har därför haft en mycket hög prioritet sedan företaget först började erbjuda uppkopplade enheter och tjänster. Förberedelserna inför ISO 27001-certifieringen har samtidigt intensifierats under det senaste året. Stor vikt har lagts vid att genomlysa, lyfta och implementera bolagets processer avseende informationssäkerhet i det befintliga ledningssystemet. Gomero har i över tio år varit certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 och har lång erfarenhet av att bedriva en processtyrd verksamhet.

– Energimarknaden har stort fokus på att utveckla morgondagens smartare distributionssystem med innovativa lösningar. Gomeros uppkopplade system för övervakning och analys spelar i det sammanhanget en viktig roll. Certifieringen är därför ett viktigt steg närmare fler kommersiella leveranser men också ett bevis på att Gomero lever upp till marknadens högt ställda krav på informationssäkerhet och klassificering i en uppkopplad miljö. Det är särskilt viktigt i en bransch där cyberhoten hela tiden är närvarande, säger Jan-Eric Nilsson, VD på Gomero.

– Mitt omdöme är att implementationen av ISO 27001:2013 är väl genomförd. Det framgår tydligt att organisationens sätt att arbeta speglas i ledningssystemet, dessutom har Gomero en intressant struktur med ISO-ambassadörer och ISO-råd. Sammantaget är detta ett mycket väl implementerat ISO 27001-system. Att vid en nycertifiering godkännas helt utan avvikelser är dessutom mycket ovanligt, säger Berndt Roslund, revisor på Intertek.

Gomero är nu ISO 27001-certifierade avseende informationssäkerhet– Energimarknaden står inför omfattande investeringar och Gomero är en möjliggörare i arbetet mot ett smartare elnät. Våra system och tjänster kan spela en mycket viktig roll och bidra till att kunderna kan påbörja digitaliseringen av underhållsarbetet på ställverk och transformatorstationer. Med den senaste certifieringen får vi ytterligare ett kvitto på att Gomero möter kundernas högt ställda krav på informationssäkerhet och väl strukturerade processer, kommenterar Malin Giselsson, säkerhetsansvarig på Gomero.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>