ChargePoint presenterar CP6000 – en global laddningslösning redo för den elektriska framtiden
Hem ENERGI ChargePoint Holdings presenterar CP6000 – en global laddningslösning redo för den elektriska framtiden

ChargePoint Holdings presenterar CP6000 – en global laddningslösning redo för den elektriska framtiden

Publicerat av: Redaktionen

ChargePoint Holdings, Inc. (NYSE:CHPT) (“ChargePoint”), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, tillkännagav idag lanseringen av CP6000 – marknadens mest flexibla och servicevänliga globala AC-laddningslösning för elfordon, som redan nu finns tillgänglig för fordon av alla typer och storlekar.

CP6000 är designad för den europeiska marknadens behov.

Det är en komplett laddningslösning för företag och fordonsflottor som på ett säkert och effektivt sätt vill förbereda sig för den elektriska mobilitetens framtid.

Genom att sömlöst integrera mjukvara för nätverk, hårdvara för stationer och kundsupport, är lösningen designad för att förbereda alla slags verksamheter världen över för nästa våg av ökad elbilsanvändning. CP6000 är utformad med fokus på skalbarhet, flexibilitet, tillförlitlighet och för att skapa en förstklassig förarupplevelse. Den erbjuder pålitlig AC-laddning för 1- eller 3-fasström vid en anpassningsbar effekt på 3,7 till 22kw per port.

”ChargePoints uppdrag är att förenkla övergången till elektrisk mobilitet. Som ett resultat av att ChargePoint har hjälpt till att forma laddningsbranschen under de senaste 15 åren, så förstår vi vad som är viktigt för stationsägare och förare, inklusive okomplicerade laddningsupplevelser, skalbar design, kvalitetsprodukter och högklassig service,” säger Bill Loewenthal, Chief Product Officer på ChargePoint. ”Laddningsbehoven för elbilar är universella, även om vad och hur vi kör varierar beroende på geografi. CP6000 har designats på våra FoU-anläggningar i Nordamerika och Europa för att tillgodose laddningsbehoven hos företag, fordonsflottor och förare. Utformandet av CP6000 baseras på vår över 10 år långa erfarenhet av att betjäna elbilsförare och alla typer av organisationer. Lösningen erbjuder allt det som verksamheter behöver för att vara en del av den elektriska mobilitetens framtid.”

Högklassig förarupplevelse

Oavsett om laddningen är tänkt att användas av anställda, kunder, besökare eller fordonsflottor, så står föraren alltid i centrum. Därför har föraren fått stå i centrum även vid utformandet av CP6000. Den topprankade ChargePoint-appen har över 200 000 aktiva laddplatser i sitt nätverk globalt, samt ytterligare 355 000 publika platser, där fordon kan laddas genom roaming-integrationer med andra stora nätverk. Förarstöd för ChargePoint finns tillgängligt på flera olika språk, vilket garanterar de bästa möjliga förarupplevelserna över hela Europa. Tillförandet av CP6000 i ChargePoints ledande nätverk säkerställer att förare lätt kan hitta, använda och betala för den tjänst de behöver, oavsett vilket språk eller vilken valuta de föredrar.

”Den nya CP6000-produktserien är ett utmärkt tillskott till en redan stark kontingent av pålitlig, mjukvarudriven hårdvara som vi erbjuder våra kunder,” säger Bruce Galliford, CEO på RAW Charging, en av de första kunderna som har tagit del av den nya tekniken. ”När ChargePoint expanderade till Europa såg vi ett företag med den livslängd, kundbas, ingenjörsskicklighet och erfarenhet som ligger i linje med vår vision. Genom att överlåta tekniken till ChargePoint kan vi fokusera på implementering. Vi har fler projekt på gång för Aviva Investors, Greene King, McArthurGlen och andra kunder. För närvarande planerar vi för en strategisk expansion över hela Europa och arbetar med företag som har en portfölj av platser över hela kontinenten. I år kommer vi att tillföra fyra nya platser per arbetsdag och när det görs vill man att allt ska fungera flexibelt och i stor skala.

En del av ChargePoints enhetliga mjukvaruplattform

CP6000 fungerar sömlöst med ChargePoints mjukvaruplattform, som erbjuder realtidsinsyn kring intäkter, energikostnader och förardetaljer, fullständig kontroll över prissättning och föraråtkomst, samt åtgärdbar rapportering med över 35 förskapade diagram och rapporter. ChargePoints mjukvara innehåller även robusta lösningar för energihantering för att automatiskt minska energikostnaderna, samt stationsbaserade videomeddelanden och över 40 nyckelfärdiga API-integreringar. CP6000 är samtidigt helt kompatibel med Open Charge Point Protocol (OCPP) 2.01, den senaste versionen av den öppna standarden. Tillsammans gör dessa funktioner det enkelt för kunder att hantera sina laddningsprogram, minska kostnaderna, förbättra användandet och förbereda sig för framtiden.

Utformad för den elektriska framtiden

ChargePoint tror att efterfrågan på elbilsladdning är redo för snabb tillväxt. CP6000-seriens modulära design och framåtblickande teknik stödjer flexibla konfigurationer och enkla uppgraderingar, vilket gör den till en robust lösning för att skala tillgänglighet för elbilsladdning och maximera stationsvärdet. Den kan anpassas till ett dussintals konfigurationer för många olika användningsområden eller regioner, samt erbjuder alternativ för uttag, kabelhantering, varumärke, bildskärm, slutare med mera. Denna anpassningsbarhet möjliggör för CP6000 att lättare stödja byten och underhåll på plats, samtidigt som den erbjuder avancerade sensorer för förbättrad diagnostik och support.

ChargePoint presenterar CP6000 – en global laddningslösning redo för den elektriska framtiden

CP6000 har även utformats för att fungera lika bra på Europas olika sorters elnät i enlighet med gällande regelverk. Lösningen stödjer exempelvis den brittiska regeringens krav på kontaktlösa betalningsmöjligheter på alla AC-laddplatser med 7,1kW och över.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>