ES Group inleder samarbete med Powercell
Hem ENERGI ES Group inleder samarbete med Powercell

ES Group inleder samarbete med Powercell

Publicerat av: Redaktionen

ES Group och Powercell Sweden AB har signerat ett inledande samarbetsavtal.

De två västsvenska teknikbolagen avser att testa och utvärdera möjliga synergier baserat på att kombinera bolagens respektive produkter. 

Samarbetet kommer att bedrivas i projektform för att tillsammans ta fram och testa ett prototypsystem som kombinerar ES Groups värmepumpcentraler med Powercells bränslecellssystem. 

– Vi är två bolag som på var sitt håll utvecklat patenterad teknik och koncept med stor nytta för den hållbara energiomställning som pågår i samhället. Utvecklingen skapar stora möjligheter för det vi kallar decentraliserade integrerade energisystem, där värmesystem och eltillgång koordineras för att skapa maximal nytta för enskilda såväl som för elnätstrukturen och för samhället. Det här samarbetet syftar till ett pilotprojekt där vi vill undersöka de potentiella synergier som vi idag ser mellan våra respektive teknikplattformar, säger Fredrik Sävenstrand, VD för ES Group. 

 – Energimarknaden genomgår stora förändringar för att möta utmaningarna i den pågående omställningen mot ett fossilfritt samhälle och vi vill titta närmare på vilka möjligheter som finns genom att kombinera båda bolagens produkter, säger Andreas Bodén, försäljningschef på Powercell.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>