Hem NYHETER COVID-19 fortsätter att påverka Norwegians trafiksiffror kraftigt

COVID-19 fortsätter att påverka Norwegians trafiksiffror kraftigt

Publicerat av: Redaktionen

COVID-19 fortsätter att påverka Norwegians trafiksiffror kraftigt 3

Norwegians trafiksiffror för oktober är kraftigt påverkade av lägre efterfrågan till följd av fortsatta reserestriktioner runt om i Europa där flera nya länder har gått från gul till röd status.

I oktober flög 319 477 kunder med Norwegian vilket är 90 procent färre än samma månad förra året. Den totala kapaciteten (ASK) var ned 93 procent medan passagerartrafiken (RPK) var 96 procent lägre. Kabinfaktorn var på 55,3 procent, en minskning med 32 procentenheter.

–COVID-19 fortsätter att ha en negativ inverkan på vår verksamhet under hösten då reserestriktionerna finns kvar samtidigt som nya införs runt om i Europa. Den här pandemin påverkar möjligheterna för att resa i flera månader till och därför fortsätter vi att anpassa linjenätet baserat på rådande efterfrågan, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Totalt genomförde Norwegian 99,3 procent av de planlagda flygningarna i oktober varav 95,6 procent gick enligt tidtabell.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>