Auto Draft
Hem NYHETER Crosskey växer vidare

Crosskey växer vidare

Publicerat av: Redaktionen

Crosskey är ett företag med blandad verksamhet inom fintech.

Just nu är företaget inne i en spännande och expansiv fas. På kort tid har antalet anställda ökat med 30 medarbetare och nu behöver företaget anställa ännu fler. I första hand handlar det om utvecklare och Crosskey lockar bland annat med en företagskultur som genomsyras av hållbarhet och nära samarbete.

Crosskey behöver rekrytera både utvecklare och produktspecialister till samtliga sina tre affärsområdena, som är system och tjänster inom bankverksamhet, förmögenhetsförvaltning- och kapitalmarknad samt för kortutgivning.

– Vi har nyligen rekryterat 20 medarbetare till vårt traineeprogram och nu behöver vi komplettera med ytterligare erfarna utvecklare, säger Monika Sigmark, som är hr-ansvarig.

Hon är väl medveten om svårigheterna att hitta erfarna utvecklare och framhåller att det inte är nödvändigt att flytta till huvudkontoret i Mariehamn.

– Man kan också sitta på något av våra kontor i Åbo, Helsingfors eller Stockholm. Vi är också flexibla vad gäller distansarbete. Samtidigt vill jag påpeka att vi har fått en väldigt fin respons från de nya medarbetarna som valt att flytta till Mariehamn med dess unika miljö och närhet till arbetsplatsen.

Crosskey erbjuder flexibla arbetstider och en företagskultur som är extremt inriktad på samarbete och familjekänsla.

– Vi har utvecklat en platt organisation som innebär ett klimat där man hjälper varandra i arbetet och vi är också en relativt liten organisation, vilket hela tiden gör att allt som händer blir synligt. Inte minst i ens eget arbete.

Crosskey grundades 2004. Var tidigare en it-enhet till Ålandsbanken och är idag ett helägt dotterbolag. Crosskey har över 300 anställda, 2020 var årsomsättningen drygt 380 miljoner kronor och rörelseresultatet var drygt 32 miljoner kronor.

Hela verksamheten genomsyras av hållbarhet och tillsammans med sina kunder inom bank och finans har företaget utvecklat tjänster, som är ett stöd i deras arbete inom miljöprofilering och ekonomisk hållbarhet.

Exempel på tjänster är Östersjökontot, som ursprungligen utvecklades av Ålandsbanken. Det är ett inlåningskonto där 0,2 procent avsätts till miljöorganisationer anslutna till Östersjöprojektet, som arbetar för en mindre förorenad Östersjö.

Ett annan tjänst är Ålands index, som låter kortkunder mäta miljöbelastningen för varje korttransaktion. En än mer sofistikerad tjänst är en som sätter en gräns för hur stora miljöavtryck ett kort kan göra.

Hållbarhet genomsyrar inte bara företagets kundtjänster, utan också de interna rutinerna.

– Vi satsar stort på hälsa och välmående, vilket bland annat innebär träning på arbetstid, friskvård och föreläsningar på temat. säger Anna D´Cruz, som är kontorsansvarig i Mariehamn.

Specifikt söker Crosskey för tillfället 19 nya medarbetare. Tjänsterna finns specificerade på företagets hemsida, www.crosskey.fi/career/. Utvecklingsmiljöerna är en blandning av moderna verktyg.

Personalomsättningen är låg och företaget har alternativa karriärvägar, beroende på hur man som medarbetare vill utvecklas. Nyligen certifierades Crosskey som en attraktiv arbetsplats av Great Place to Work där över 90 % av personalen tycker att Crosskey är en mycket bra arbetsplats.

– Jag skulle vilja påstå att stämningen på företaget är unik. Här finns inga hierarkier. Alla hjälper alla, säger Monika Sigmark.

Auto Draft
“I love working at Crosskey! As a System Architect I’m not only able to use and improve my problem-solving skills, but I also get to interact with great people every day. ” Vilhelm Östberg has been working at Crosskey for more than four years. In his current role as a System Architect he’s focused on creating the best customer experience possible.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>