Hem POLITIK CSR Sweden och Gällivare Näringsliv AB etablerar unikt hållbarhetscentrum

CSR Sweden och Gällivare Näringsliv AB etablerar unikt hållbarhetscentrum

Publicerat av: Redaktionen
CSR Sweden och Gällivare Näringsliv AB etablerar unikt hållbarhetscentrum 2

Roger Hansson, Marianne Bogle, Parul Sharma

CSR Sweden och Gällivares näringslivsbolag inleder ett samarbete för att 1 september etablera Kunskapscentrum för hållbarhet i Gällivare.

Centret kommer att driva på den utveckling mot ett hållbart näringsliv som redan pågår i regionen och ge lokala företag tillgång till nationell och internationell expertis inom hållbarhetsområdet.

Med rika naturresurser, företag som redan leder utvecklingen inom hållbar malmutvinning och ett starkt engagemang från både politik och näringsliv knyter Gällivare nu till sig kompetens för att lägga i en ytterligare växel.

-Det är oerhört glädjande att få bilda detta kunskapscentrum tillsammans med Gällivare. Tillsammans skapar vi en unik plattform där den främsta hållbarhetskunskapen snabbt kan transformera näringslivet i en mer hållbar riktning. Det känns naturligt att Gällivare blir hubben, inte minst med tanke på det intensiva arbete som stora företag på orten redan idag gör inom hållbarhetsområdet. Den möjliga etableringen av Hybrits demonstrationsanläggning i Gällivare ökar naturligtvis intresset ytterligare, säger Parul Sharma, människorättsjurist, CSR Sweden.

Under 2020-2022 genomförs ett intensivt utbildningsarbete i syfte att utveckla hela Gällivares näringsliv i en hållbar riktning. Målet är en hållbar produktion och konsumtion genom en praktisk uppförandekod för hållbar utveckling, som alla Gällivares intressenter ställer sig bakom.

-För CSR Swedens medlemsföretag är samverkan kring hållbarhetsfrågan centralt och att få vara en del av detta unika samarbete ska bli mycket spännande, jag är övertygad om att kunskapsspridning kommer ske i båda riktningar, säger Marianne Bogle, CSR Sweden.

– Gällivare har pekats ut som en möjlig lokaliseringsort för Hybrits stora demonstrationsanläggning för fossilfri produktion av järnsvamp. Att vi med kunskapscentret och partnerskapet med CSR Sweden kan fördjupa Gällivares hållbarhetsarbete ytterligare kommer vara viktigt både för den etableringen och för regionens framtid, säger Roger Hansson. Det är lätt att säga att Gällivare ska vara i framkant, men det är vad vi verkligen gör som räknas.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>