Hem NYHETER Eldrivet arbetsfordon med marknadens största flak

Eldrivet arbetsfordon med marknadens största flak

Publicerat av: Redaktionen
Eldrivet arbetsfordon med marknadens största flak 2

PRO Litium MAX med tippbart flak och lövlämmar

Nu släpper E-TRON AB en ny modell av det eldrivna arbetsfordonet PRO Litium som fått namnet PRO Litium MAX.

Både bredd och längd har utökats och fordonet har utrustats med marknadens största flak inom fordonssegmentet.

Se video om PRO Litium MAX på YouTube: https://youtu.be/4Dg-jBQk8I0

Trots sin storlek är PRO Litium MAX ett smidigt, robust arbetsfordon med liten svängradie som passar perfekt i parker, bostadsområden eller trånga gator i city. Fordonet är byggt från grunden för att användas som arbetsfordon och är anpassat för våra nordiska förhållanden. Stor fokus har lagts på säkerhet, hållbarhet och arbetsmiljö.

Förutom flakmodellen så finns PRO Litium MAX i flera utföranden. Bland annat som VAN med ett skåp helt integrerat i chassit eller en kombinerad variant med både skåp och flak.

PRO Litium MAX har en topphastighet på 30 km/h vilket gör att den får framföras med AM-behörighet eller traktorkort. Det underlättar för personal utan B-körkort eller t ex yngre sommarjobbare att få framföra fordonet.

PRO Litium MAX har stark motor med högt vridmoment, kraftigt aluminiumchassi med 10 års rostskyddsgaranti, skivbroms runt om samt litiumbatteri som standard. Modellen har en större hytt än föregångarna. Standardutrustningen inkluderar servostyrning, komfortstolar, ställbar ratt och eluppvärmd fram- och bakruta som håller rutorna fria från imma och is.

Utformas efter arbetsuppgift

Modellen kan levereras med batteri och elmotor helt anpassad efter användarens verksamhet och behov. Exempel på påbyggnader:

  • Flak med/utan lövlämmar
  • Kombinerat skåp/flak
  • Hydrauliskt tippbart flak
  • VAN med valfria dörrar
  • VAN med kylt skåp för livsmedel m.m.
  • Flak med kärlvändare för sophantering
  • Flak med högtryckstvätt/spolning
  • Sandspridare på flak

Så nära underhållsfri man kan komma

E-TRON har satsat fullt ut på att få fram ett så underhållsfritt elfordon som möjligt. Chassi, hytt, underrede och flak är byggda i aluminium och rostfritt stål. Fordonet är dessutom utrustat med standardiserade bilkomponenter vilket ger den mest ekonomiska och smidiga tillgången till reservdelar.

Batterierna består av underhållsfria litiumbatterier av typen Li-ion (Litium-Järnfosfat) som är en av de mest säkra, miljövänliga och ekonomiska i ett längre perspektiv.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>