Hem ENERGI Energimyndigheten väljer Freja eID för svenska och utländska elleverantörer

Energimyndigheten väljer Freja eID för svenska och utländska elleverantörer

Publicerat av: Redaktionen

Energimyndigheten väljer Freja eID för svenska och utländska elleverantörer 3

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man tecknat avtal med Energimyndigheten för användning av Freja eID. Myndigheten skall använda e-legitimationen för identifiering av såväl svenska som utländska elleverantörer till Sveriges kontoföringssystem för elcertifikat och ursprungsgarantier.

Elcertifikatsystemet är ett ekonomiskt stöd för producenter av förnybar el. Ursprungsgarantier är elektroniska handlingar för att garantera ursprunget på el. Energimyndigheten ansvarar för Cesar, systemet där detta hanteras. Eftersom både svenska och utländska elleverantörer behöver identifieras vid åtkomst till Cesar har Energimyndigheten valt Freja eID, som erbjuder en e-legitimation som inte är begränsad till svenska användare. Avtalet är tecknat via integrationspartnern Visma Consulting.

Johan Henrikson, VD Freja eID Group kommenterar:

”Vi ser att allt fler kunder upptäcker möjligheterna med en internationellt skalbar e-legitimation. Behovet att identifiera användarna stannar ju inte vid landsgränsen och att då kunna erbjuda en enhetlig lösning ger både bättre ekonomi för våra kunder och en bättre upplevelse för deras slutanvändare.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>