Folksamgruppen investerar ytterligare 850 miljoner kronor i Northvolt
Hem ENERGI Folksamgruppen investerar nu ytterligare 850 miljoner kronor i Northvolt

Folksamgruppen investerar nu ytterligare 850 miljoner kronor i Northvolt

Publicerat av: Redaktionen

Redan 2019 valde Folksamgruppen att satsa på Northvolt och investerade då 150 miljoner kronor för byggandet av Northvolt Ett i Skellefteå – Europas första storskaliga fabrik för tillverkning av hållbara batterier.

I samband med att Northvolt nu fortsätter sin expansion väljer Folksamgruppen att investera ytterligare 850 miljoner kronor för att skynda på omställningen mot en mer hållbar bilindustri.

Folksamgruppen investerar cirka 850 miljoner kronor i en emission av ett konvertibelt lån omfattande totalt cirka 11 miljarder kronor.

– Vi är stolta över att vara en del av den stora omställningen av bilindustrin, en omställning som är beroende av en hållbar och kostnadseffektiv batteriproduktion. Vår investering i Northvolt bidrar till att skynda på omställningen till ett mer hållbart samhälle för våra kunder samtidigt som avkastningen är attraktiv, säger Marcus Blomberg, investeringschef Folksamgruppen.

Northvolt har utvecklat en branschledande teknik och processer som gör företaget till en nyckelspelare i den kommande försörjningen av elkapacitet till bilindustrin i Europa. Northvolt är den första europeiska batteritillverkaren att tillverka ett eget batteri till elbilar.

– Vi är glada för det fortsatta förtroendet från Folksamgruppen, det är en viktig pusselbit på vår gemensamma resa mot en mer hållbar värld. Vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att hålla vårt löfte om att bygga världens grönaste batteri, säger Peter Carlsson, medgrundare och vd på Northvolt.

Folksamgruppen investerar ytterligare 850 miljoner kronor i NorthvoltDen utökade investeringen om 850 miljoner kronor fördelas mellan Folksam Liv, cirka 520 miljoner kronor, och KPA Pension med cirka 330 miljoner kronor. 2019 investerade Folksamgruppen cirka 150 miljoner kronor i preferensaktier i Northvolt.

Lenner & Partners har varit Folksamgruppens rådgivare i samband med investeringen.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>