Hållbar upprustning på skola i Tumba
Hem NYHETER Hållbar upprustning på skola i Tumba

Hållbar upprustning på skola i Tumba

Publicerat av: Redaktionen

Hållbar upprustning på skola i Tumba

Björkhagaskolan i Tumba är i behov av omfattande renovering och skolan behöver växa eftersom antalet barn i området enligt befolkningsprognosen kommer att öka.

Den första skolbyggnaden i sekelskiftes arkitektur har under åren kompletteras med nya byggnader. Nu sätter vi in hiss och skolledningen flyttar in. Historien vingslag kommer att får barn och pedagoger att uppleva och känna stolthet inför sin skolmiljö.

TOL arkitekter har uppdraget att bygga ut skolan som består av många olika byggnader från 1910-1990. Förutom större ytor kommer man att förändra gestaltning i de befintliga byggnaderna. Vi tar bort de gamla korridorerna, öppnar upp och kompletterar med grupprum, studie- och workshopytor. Den nya matsalen och entréhallen kommer att berika miljön i framtidens skola.

Det roliga med det här projektet är att vi genom att spara byggnaderna kommer att behålla de vackra äldre husen med dess positiva kvalitét och samtidigt gör vi något bra för miljön. Kostnaden kommer kanske inte att bli mindre men klimatavtrycket blir det vilket känns extra roligt.

I anslutning till skolan ritar TOL en ny idrottshall, en träbyggnad som rymmer stor sportarena med plats för 300 åskådare.

Projektet påbörjades i Botkyrka kommun med volymskisser redan 2013 men nu är det äntligen dags. Vårt uppdrag att ta fram ett förfrågningsunderlag för offentlig upphandling av projektet till sommaren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>