Hem NYHETER Hallbars Awards korar världens bästa hållbarhetsrapporter

Hallbars Awards korar världens bästa hållbarhetsrapporter

Publicerat av: Redaktionen
Hallbars Awards korar världens bästa hållbarhetsrapporter 2

Linn Heed och Pelle Agorelius från Hallbars Research Institute firade framgången för LVMH hållbarhetsrapport med Alfred Nobel och Moet champagne. Foto: Anneli Lyckeborn.

Hallbars Awards For Sustainability Reports offentliggjordes på Alfred Nobels födelsedag den 21 oktober vid hans herrgård Björkborn i Karlskoga.

Totalt 702 hållbarhetsrapporter från 78 länder deltog i Hallbars Awards för mat-och dryckesbranschen. Sverige tog hem hela 12 titlar jämte Frankrike, Storbritannien och USA som också toppar världslistan med 12 vinnare var.

Sverige, lista för Best In the World-vinnande hållbarhetsrapporter 2020, Hallbars Awards.

Special Award

Factfulness – A02 Special Award

Rank n°1 Best in the World

Electrolux – E04 Appliance Manufacturer

Löfbergs – B07 Coffee

Polarbröd – B14 Family Corporations

Systembolaget – D02 Wine

Tetra Pak – E05 Packaging

Umea Restaurants Association – G07 Food & Climate

Rank n°2 Best in the World

Axfood – F07 CEO Letter

Coor – E02 Restaurants

Gothenburg – Port E06 Ports

Spendrups – E03 Beer

Rank n°3 Best in the World

Lantmännen – B11 Agri Business

Bästa hållbarhetsrapporter i världen, alla kategorier, är:

Kategori A01 Best in all categories

1 GERMANY – Bosch – Sustainability Report 2019, 108 sidor.

2 FRANCE – LVMH – Environmental Responsibility Report 2019, 90 sidor.

3 CHILE – Vina Concha y Toro – Family of wineries. Sustainability Report 2018, 152 sidor.

Hela listan finns tillgänglig på www.hallbars.org/awards

På webbplatsen ser man även respektive lands rankning, regler och tävlingens process samt många nyheter och kommande internationella aktiviteter.

Prisutdelningen genomfördes online med hänsyn till pandemin, med bara några få närvarande den 21 oktober på Alfred Nobels Björkborn, Nobelmuseet i Karlskoga i samarbete med bland andra Center for Sustainable Business vid Örebro Universitet.

Nystartade Hallbars Research Institute lägger vikt på att öka spridningen och intresset för Hållbarhetsrapporter.

Systembolaget, internationellt välkända i leverantörsleden med krav på ansvar och hållbarhet, vinner 1 pris i kategorin Wine.

Sara Norell Murberger, ansvarig för Sortiment, Inköp & Varuförsörjning på Systembolaget kommenterar;

– Fantastiskt roligt och vi känner oss verkligen stolta! Den största vinsten blir i förlängningen om andra, genom att läsa vår rapport, kan inspireras till att ta ”action”, ”action” som på riktigt gör skillnad för människorna och planeten så att vi tillsammans uppnår de globala hållbarhetsmålen innan det är för sent.

Pelle Agorelius som är VD för Hallbars säger:

– Vi lägger vikt vid rapporterna som böcker, för sitt innehåll, sin produktion och inte minst läsvärdet. Det är viktigt och värdefullt att följa den del av världsutvecklingen som går i positiv riktning. Hållbarhetsrapporter ger insikt och skänker hopp. Miljö- och klimatarbetet är minst sagt eftersatt och vi ser här bevisen på att ett globalt förändringsarbete pågår.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>