Här är City Gross nya storsatsning på hälsa
Hem HÄLSA Här är City Gross nya storsatsning på hälsa

Här är City Gross nya storsatsning på hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Hösten 2019 påbörjades en omfattande och långsiktig hälsosatsning i City Gross samtliga butiker.

Satsningen innebär dels en intern utbildning för alla medarbetare, men också en vägledning i butiker för att underlätta för kunderna att göra mer hälsomedvetna val när de handlar.

Satsningen är ett samarbete med kostrådcentret Livsviktigt som också ger kostnadsfri rådgivning via en ny chatt på citygross.se.

– Hälsa blir allt viktigare för våra kunder och medarbetare, samtidigt kan det vara svårt att göra medvetna val i matbutiken. Vi vill förenkla vardagen men också väcka tankeställningar utan att ge några direkta pekpinnar, säger Carola Grahn, projektansvarig för hälsosatsningen.

Här är City Gross nya storsatsning på hälsa

Samarbetet med Livsviktigt innebär även en vägledning i butikerna, som under hösten 2019 började bli synlig för kunderna.

I City Gross nya hälsosatsning har medarbetarna i kedjans butiker genomgått en utbildning under ledning av kostrådgivare från Livsviktigt med fokus på att öka kunskapen om sambandet mellan mat och hälsa. Medarbetarna har även fått konkreta tips om saker att tänka på vid val av varor och hur en förpacknings innehållsförteckning och näringstabell ska läsas. De har även fått kunskap kring vad man kan tänka på om man vill ändra sina olika intag av socker, fett och fibrer.

Samarbetet med Livsviktigt innebär även en vägledning i butikerna, som under hösten 2019 började bli synlig för kunderna. På hyllkanterna sitter bland annat små skyltar med texten ”Ett enkelt val” för att vägleda till varor som innehåller mindre socker och/eller fett samt produkter med mer fibrer än motsvarande varor. Sortimentet, som vägleds under frasen ”Ett enk

elt val”, omfattar vardagsprodukter många äter ofta och där det kan vara svårt att göra ett medvetet val. Som exempel kan nämnas müsli och flingor, mejeriprodukter, pasta, ris och bröd.

Gratis chattfunktion

City Gross har tagit sin hälsosatsning ett steg längre och erbjuder även en kostnadsfri chattfunktion. På citygross.se kan kunderna enkelt komma i kontakt med kostrådgivare från Livsviktigt,

för att få tips och råd kring hälsosam mat. Initiativet är dock bara början på ett längre arbete:

– Att vi gör en såhär stor satsning visar att det är viktigt för oss att främja välbefinnande och hälsa hos medarbetare och kunder. Hittills har vi fått väldigt bra respons från de medarbetare som gått utbildningen. Det är en långsiktig satsning och vi har redan många idéer om hur konceptet kan utvecklas i framtiden, avslutar Carola.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>