Högt tryck på solenergi
Hem ENERGI Högt tryck på solcellsanläggningar

Högt tryck på solcellsanläggningar

Publicerat av: Redaktionen

Solen skiner och allt fler vill bygga solcellsanläggningar hemma.

– Jätteroligt och marknaden har verkligen exploderat, men den stora efterfrågan medför just nu längre ledtider och leveranstider på material.

Ett alternativ kan vara att kombinera egen anläggning med att bli andelsägare i Solpunkten, menar Martin Holmén, säljare solceller.

Pandemin och kriget i Ukraina har resulterat i brist på komponenter som växelriktare för solceller, men också kabel, kabelskåp, nätstationer och transformatorer vilket påverkar våra möjligheter till att ansluta solcellsanläggningar till elnätet.

– Vi har högt ställda mål om kundnöjdhet och arbetar så fort vi kan under givna förutsättningar. Vi ser väldigt positivt på att fler vill sätta egna solcellsanläggningar, och tar emot förfrågningar i tur och ordning, men tyvärr får man räkna med lite längre väntetider kommande månader.

Högt tryck på solenergiEtt alternativ till en vanlig solcellsanläggning är att kombinera med att bli andelsägare i solcellsparken Solpunkten. Då blir du din egen elproducent utan att behöva montera upp egna solpaneler. Eftersom dina solpaneler finns i en solpark istället för hemma hos dig kan du alltid ta med dig solenergin när du flyttar. Du kan också ge bort andelar i present eller låta dem gå i arv.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>