Hyllies största takterrass ska locka till utomhusarbete och skapa välbefinnande
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Hyllies största takterrass ska locka till utomhusarbete och skapa välbefinnande

Hyllies största takterrass ska locka till utomhusarbete och skapa välbefinnande

Publicerat av: Redaktionen

Hur ser den moderna arbetsplatsen ut?

Idag sker kontorsarbetet nästan uteslutande inomhus, trots att det finns stora fördelar för medarbetare att få frisk luft och maximera intaget av dagsljus.

Som svar bygger Wihlborgs just nu Kvartetten, ett omtänksamt kontorshus där företag och medarbetare ska på Hyllies största grönskande takterrass lockas till utomhusarbete, avkoppling och välbefinnande.

Panoramautsikt som ska skapa kreativitet och produktivitet

Mitt i dynamiska Hyllie, bara ett stenkast från tågstationen, byggs just nu kontorshuset Kvartetten med stadsdelens största takterrass på 1130 kvadratmeter i söderläge. Högst upp i huset kan företag och medarbetare njuta av en fantastisk panoramautsikt över takåsarna och Öresund på den inbjudande och grönskande takterrassen.

– En anställd arbetar i genomsnitt över 2000 timmar per år, och nästan uteslutande inomhus. Genom att skapa en modern arbetsplats med stora ytor som kombinerar grönska, vackra intryck och dagsljus vill vi på Wihlborgs att företag och medarbetare ska upptäcka de stora fördelarna med umgänge och arbete utomhus. Att vistas utomhus bidrar till att sänka stressnivån, snabbare återhämtning och bättre sömn. Resultatet blir utvilade medarbetare som är mer produktiva och kreativa, något som är av värdefullt för både individen och arbetsplatsen, berättar Rickard Berlin, projektledare för Kvartetten på Wihlborgs.

Hyllies största takterrass ska locka till utomhusarbete och skapa välbefinnande 3

En hyllning till regionen

Den som besöker terrassen kommer att få uppleva miljöer som passar för flera olika ändamål. Här kommer finnas funktionella utomhusplatser med el och wifi, samtidigt som pentryt möjliggör trevliga tillställningar tillsammans med kollegor både på dagtid och kvällstid. Den som letar efter en avkopplande stund kan bege sig till solbänkarna och ta en fika. Oavsett kommer den som besöker takterrassen omges av en fantastisk utsikt och vacker grönska, där växtligheten har en lokal anknytning.

– Hela Kvartetten är hyllning till Öresundsregionen. Fasaderna har olika material som ska spegla olika delar av regionen, exempelvis flintan i den fjärde fasaden som för tankarna till kalkbrottet i Limhamn. Takterrassen i sig är förlängning av Malmö, parkernas stad. Vi har därför tagit vara på den lokala växtligheten som redan berikar Malmös invånare, exempelvis havtorn. Grönskan skapar en kontakt med naturen som ökar välbefinnandet väsentligt, samtidigt som den gynnar biodiversitet och ekosystemet i området, berättar Rickard Berlin.

Människan alltid i centrum på Kvartetten

I Kvartetten har vi ett genomgående fokus på hållbarhet. Genom certifiering enligt Miljöbyggnad på guldnivå säkerställer vi en energieffektiv byggnad med ett mycket gott inomhusklimat och material som gynnar både människa och miljö. Vår ambition är även att certifiera Kvartetten enligt NollCO2. Båda certifieringar ställer höga miljökrav och vi arbetar aktivt med att begränsa byggnadens klimatpåverkan under hela byggnadens livslängd. Huset kommer även certifieras enligt den amerikanska hälsocertifieringen WELL. Certifieringen tar fasta på de tio områden som enligt forskning har störst inverkan på vårt välmående, såsom kost, sinne, gemenskap, ljud, ljus, luft, vatten och rörelse. Helt enkelt en högkvalitativ byggnad som ger goda förutsättningar för en hållbar förvaltning.

– Certifieringarna är ett kvitto på att vi på Wihlborgs dels prioriterar hållbara material och hälsosamt inomhusklimat, dels att arbetsmiljön slår förväntan. Vi ser helt enkelt till att människan alltid står i centrum, där exempelvis Instabox i lobbyn, inbjudande trappuppgångar och flexibla kontorsmöjligheter främjar en hållbar livsstil. Genom alla dessa åtaganden blir Kvartetten vår första människocertifierade arbetsplats, berättar Rickard Berlin.

Hyllies största takterrass ska locka till utomhusarbete och skapa välbefinnande 4

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>