Elektronikföretaget som vågar ta plats
Hem ENERGI Elektronikföretaget som vågar ta plats

Elektronikföretaget som vågar ta plats

Publicerat av: Redaktionen

Syntronic är det globala designhuset som utvecklar avancerad elektronik inom områden som telekom, industri, medtech, automotive och defense.

Och är en av årets utställare på Elmia Subcontractor.

Med Sveriges mest avancerade elektroniklabb – servar de innovativa och kravställande kunder med lösningar inom exempelvis 5G och självkörande bilar.

Elektrifiering, säkerhet som är tillräckligt bra.

Elektronikföretaget som vågar ta plats

Roger Lindholm, VD Syntronic Production Services är redo att möta beslutsfattarna på Elmia Subcontractor 2021

Elektronikbranschen som Syntronic representerar är nu på väg att ta helt nya kliv och blir allt viktigare till följd av elektrifieringsprocessen inom ex fordonsindustrin och vårt nya digitaliserande elektrifierade samhälle.

-Det finns en otrolig potential och mycket som måste göras för att vi ska lyckas ta elektrifieringen, processen och säkerheten till en helt annan nivå än vad vi är idag, och det ganska fort, menar Roger Lindholm, VD för Syntronic Production Services.

– Med vårt teknikkunnande och de lösningar vi har kan vi klara av detta och ge förutsättningar för att komma framåt. Den här branschen måste ta plats, säger Roger.

Men med detta kommer också utmaningar som måste lösas omgående, Roger identifierar tre utav dem som i sin tur är beroende av varandra: cybersafety-säkerheten i samband med digitaliseringen, kompetensbristenoch omställningen till att bli koldioxidneutralt.

Full fart framåt, trots pandemin

Med två nya verksamhetsområden, antenn- och filterkonstruktion, tre internationella nya kontor, större mekanisk enhet och genom nyrekryteringar kan Syntronic nu erbjuda ännu starkare helhetslösningar inom elektronikutveckling. – Vi vill vara en one-stop-shop som växer organiskt, erbjuder globala lösningar men samtidigt finns nära kunden, betonar Roger.

Hållbarpersonal, en företagskultur som kan leverera

Syntronic ser hållbarhet ur ett annat perspektiv, personalen. – För att vi ska få ett hållbart samhälle behöver även människan finnas med säger Roger.

Genom att samverka och arbeta med långa och bra relationer, inte bara med våra kunder och leverantörer, utan framförallt med vår personal, kan vi hela tiden bygga något som våra anställda känner är utmanande, att man behövs och att man utvecklas som människa. Här måste vi bygga kunskap hela tiden så att de tycker det är intressant att vara kvar hos oss och vi kan leverera. Vi jobbar exempelvis mycket med exjobb för att få in yngre kompetens men också med att integrera nya människor som har en bra grundutbildning. Vi har investerat miljoner i nya labb men vi måste ha personal och kompetens som kan hantera dessa.

-Om du får det här att fungera, får du en företagskultur som verkligen kan leverera. Kunderna känner att det finns innovation och energi i hela verksamheten, inte bara hos säljarna säger Roger.

Redo för att möta beslutsfattarna inom tillverkningsindustrin

Syntronic deltog på mässan för första gången 2019 och ser nu Elmia Subcontractor som den absolut bästa arenan för dem att visa upp sig på. I november presenterar de varför och vilka satsningar som har gjorts under pandemin, att de nu har den teknik som verkligen kan presentera den bästa elektroniklösningen för kunden, en stark designorganisation ihop med produktion.

-Vi har tidigare fokuserat på mer rena elektronik och tekniska mässor men den typen av mässor passar inte oss längre beroende på hur vi vill presentera vad Syntronic står för. Ska vi ställa ut på en mässa så ska det finnas beslutsfattare på plats och det kände vi att det fanns här säger Roger.

Den bredden på utställare som finns här med ett otroligt tryck och med många bra besökare är fantastisk. Vi har många nya prospekt och kunder som vi jobbar med nu som kom från vårt deltagande 2019. Detta lyfte oss mitt i pandemin och gjorde att vi kunde jobba vidare framåt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>