IATA Launches Digital Pass for Covid-safe International Travel
Hem NYHETER IATA lanserar Digital Pass för Covid-safe International Travel

IATA lanserar Digital Pass för Covid-safe International Travel

Publicerat av: Redaktionen

IATA Launches Digital Pass for Covid-safe International Travel

International Air Transport Association kommer att leda resepassprogrammet med Etihad och Emirates-flygbolagen

Medan många resenärer håller sig jordade under den pågående globala Covid-pandemin , kommer alla som behöver flyga internationellt under denna utmanande tid sannolikt att ställas inför en lång lista med ständigt föränderliga inträdes- och avgångstester och krav på pappersarbete. Förutom att aktivera alla möjliga resevarningar och meddelanden på din telefon och obsessivt övervaka lokala nyheter både på din nuvarande plats och framtida destination, är det inte lätt att hålla reda på de senaste uppdateringarna. International Air Transport Association (IATA) har utvecklat en potentiell lösning: ett digitalt hälsopass från IATA som lanserades tidigt i år med flygbolagen Etihad och Emirates.Enligt tillkännagivandet före lanseringen har IATA Travel Pass utvecklats för att samla in och samla information från register för lagstadgade behörighetskrav samt laboratorier och testcentra, verifierat certifikatutfärdande och digital identitet. Det digitala passet gör det möjligt för passagerare att dela certifierade, officiella testresultat via sina smartphones vid kontrollpunkter längs resvägen.

Relaterat: Hur pandemin har förändrat resan 2021

”Att vara ett av de första flygbolagen som arbetar globalt med IATA som en pionjärpartner på IATA Travel Pass är ett stort steg framåt för Etihads gäster och för industrin”, säger Mohammad Al Bulooki, Chief Operating Officer, Etihad Aviation Group, i ett uttalande . ”Covid-19-tester och vaccinationer kommer att vara nyckeln till att få världen att flyga igen. Sedan den 1 augusti 2020 är Etihad det enda flygbolaget som kräver ett negativt PCR-testresultat före avgång för alla passagerare över hela världen och igen vid ankomsten till Abu Dhabi, vilket ger våra gäster den extra säkerheten när de reser med oss. En hög prioritet för Etihad är att våra gäster har ett enkelt, säkert och effektivt sätt att identifiera och verifiera deras information. ”

Vid lanseringen kommer Etihad att erbjuda IATA-resekortfunktionalitet på utvalda rutter och så småningom rulla ut det i hela sitt flygnätverk.

Från och med april kommer Emirates-passagerare som avgår från Dubai att kunna använda IATA-resekortet för att dela sina Covid-19 PCR-testresultat direkt med flygbolaget innan de anländer till flygplatsen.

”Medan internationella resor förblir lika säkra som någonsin, finns det nya protokoll och resekrav med den nuvarande globala pandemin”, säger Adel Al Redha Emirates Chief Operating Officer i ett uttalande. ”Vi har arbetat med IATA för den här innovativa lösningen för att förenkla och digitalt överföra den information som krävs av länder och regeringar till våra flygsystem på ett säkert och effektivt sätt. Vi är stolta över att vara ett av de första flygbolagen i världen som pilot detta initiativ, som kommer att ge en förbättrad kundupplevelse och lättare underlätta våra kunders resebehov. ”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>