Kemi och teknik för koldioxidinfångning
Hem EVENT Kemi och teknik för koldioxidinfångning

Kemi och teknik för koldioxidinfångning

Publicerat av: Redaktionen

En framtid utan koldioxidutsläpp från industri och kraftverk – hur är det möjligt?

Kemi och teknik för koldioxidinfångning

Sverige har ett högt satt utsläppsmål som inbegriper inga nettoemissioner av CO2 vid år 2045 följt av negativa emissioner därefter.

Med detta som bakgrund är koldioxidinfångning och lagring (eng. ”carbon capture and storage – CCS”) tillbaka på dagordningen även i Sverige.

I detta webbinarium kommer Niklas Hedin att presentera den kemi och teknik som är tänkt att användas för storskalig koldioxidinfångning. Särskilt behandlas hur CO2 reagerar med aminrika vätskor i aminskrubbrar. Vi får även en insyn i ett antal alternativa processer för koldioxidinfångning samt reflektioner kring deras olika fördelar och nackdelar.

Tid: torsdag 22 april 2021 16:00 – 16:45
Plats: Online
Målgrupp: Elever i gymnasiet, lärare och övriga intresserade
Medverkande: Niklas Hedin, Stockholms universitet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>