SAP lanserar ett nytt servicepaket som ska hjälpa företag att ta fram hållbarhetsdata för att bli mer effektiva och ta ett större operativt ansvar.

SAP nya servicepaket hjälper företag att bli grönare

Det ger ett hållbarhetsperspektiv på företagens värdeskapande process och innebär helt nytt grepp om verksamheten och beslutsfattandet.

Det nya servicepaketet stöder kunderna med en strukturerad, lättanvänd strategi som ger möjlighet att skapa en mer hållbar verksamhet. Det innehåller en översikt över SAP:s produkt- och tjänsteportfölj så att kunderna enkelt kan anpassa sina processer och affärsbehov och ta fram en plan för innovation och implementering. Paketet innehåller analys- och rapporteringsverktyg som ger större synlighet i nyckelindikatorer som resursförbrukning, hållbar produktutveckling och medarbetarnas säkerhet. Företag får möjlighet att ta mer miljöhänsyn i sina affärsprocesser och nå en resursförbrukning utan avfall. De kommer att kunna redovisa ekonomiska och hållbara vinster och samtidigt mäta sin miljöpåverkan. Dessutom finns möjlighet att arbeta med SAP-experter för att skapa tydliga planer och implementera miljörelevanta funktioner i sina affärssystem.

Fördelarna med att använda den hållbarhetsrapportering som tjänsterna erbjuder är flera. Bland annat kan ett företag välja ut en indikator, till exempel koldioxidutsläpp, och använda den informationen som ett riktmärke för att börja sin resa att bli grönare.

– Världen förändras och vi vill erbjuda helhetslösningar som stöder företag var de än befinner sig på sin resa till hållbara affärer, säger Stefan Luckert, chef för Services Sustainability Solutions på SAP.

– Konsumenterna vill ha mer hållbara produkter och tjänster och anställda väljer ansvariga arbetsgivare. Investerare överväger och integrerar allt oftare miljörisker och sociala uppgifter i sina investeringsbeslut. Därför blir också hållbarhet till en strategisk prioritering för chefer runt om i världen, fortsätter han.

Servicepaketet för hållbarhet är ytterligare ett steg i SAP:s pågående utveckling av stöd för en grönare, mer motståndskraftig och säkrare framtid. Genom att digitalisera hållbarhetsarbetet och hjälpa fler företag att få en grönare verksamhet gör SAP det möjligt för sina kunder att skapa en grund för framtidens affärsverksamhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>