Kyocera Document Solutions går med i ”Responsible Business Alliance”
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Kyocera Document Solutions går med i ”Responsible Business Alliance”

Kyocera Document Solutions går med i ”Responsible Business Alliance”

Publicerat av: Redaktionen

Kyocera Document Solutions går med i ”Responsible Business Alliance”, största branschkoalition dedikerad till hållbarhet i globala leveranskedjor.

Kyocera Document Solutions VD, Hironori Ando är glada att kunna meddela att företaget har gått med i Responsible Business Alliance (huvudkontor i Virginia,U.S.A, nedan kallat ”RBA”).

Detta för att kunna arbeta med den globala leveranskedjan med hjälp av en gemensam uppförandekod.

RBA är en koalition av mer än 190 ledande företag som arbetar för att förbättra effektivitet och arbetskraft, arbetarskydd, miljö, etik och ledningssystem i globala leverantörskedjor. RBAs medlemmar antar dess uppförandekod som verksamhetsprinciper för sina företag och leverantörer. RBA tillhandahåller verktyg för att bedöma verksamheten och fastställa efterlevnad av uppförandekoden, samt kodrelaterade kapacitetsbyggnadsverktyg som medlemmarna kan använda i sina egna anläggningar och med sina egna leverantörer.

Kyocera Document Solutions går med i ”Responsible Business Alliance””För oss i Norden är detta ett mycket glädjande besked som är efterlängtat av såväl oss själva som våra partners och kunder. Det är ett kvitto på att vi på Kyocera tar hållbarhet och CSR-arbete på allvar och framför allt att vi förstår vikten av att alltid sätta dessa frågor i fokus” säger Johan Fensby, Country Manager för Kyocera Document Solutions Nordic AB.

Som ordinarie medlem av RBA stöder Kyocera Document Solutions till fullo RBAs vision och uppdrag:

Vision:

En koalition av företag som driver hållbart värde för arbetstagare, miljö och företag genom hela den globala leverantörskedjan.

Mission:

Medlemmar, leverantörer och intressenter samarbetar för att förbättra arbets- och miljöförhållanden samt affärsresultat genom ledande standarder och praxis.

Kyocera Document Solutions åtar sig att följa RBAs uppförandekod i sin egen verksamhet och successivt påverka RBAs strategi och verktyg till branschens gemensamma mål.

Kyocera Document Solutions åtar sig också att successivt tillämpa RBAs uppförandekod på sina leverantörer på första nivån, att övervaka dess tillämpning efter bästa förmåga med hjälp av  RBAs praxis och verktyg och att uppmuntra och stödja sina leverantörer att göra detsamma,  samt därför  upprätta ”Kyocera Document Solutions Supply Chain CSR Procurement  Guideline” baserat på  RBAs uppförandekod och dela den med sina leverantörer och  arbeta  tillsammans  som ett  team med medarbetare för att  implementera rättvisa affärsmetoder.

Kyocera Document Solutions, som medlem i Kyocera-gruppen, har förklarat att ”det kommer att ge möjligheter till materiell och intellektuell tillväxt för alla våra anställda, och genom våra gemensamma ansträngningar bidra till samhällets och mänsklighetens framsteg” som ledningsmotiv. Kyocera baserar sin verksamhet på filosofin – och kärnan i ledningen i Kyocera-gruppen – nämligen ”Vad är rätt sak att göra som människa?”. Genom att dagligen tillämpa Kyocera-filosofin kommer vi att bidra till jorden, naturen och den sunda samhällsutvecklingen samt bygga ömsesidigt förtroende med intressenter. Det är vår grundinställning till hållbar förvaltning och ledning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>