Hem NYHETER LAGERHAUS – nu med nya ägare!

LAGERHAUS – nu med nya ägare!

Publicerat av: Redaktionen

LAGERHAUS – nu med nya ägare! 3

En ägarkonstellation, ledd av Jerker Levin, VD för detaljhandelskedjan sedan 2019, kommer att ta över ägandet av detaljhandelskedjan Lagerhaus.

Förutom Jerker Levin ingår det Göteborgsbaserade investeringsbolaget Goodfellows Ventures samt Anette och Christian Yngvesson tidigare ägare av Fraktkompaniet AB.

”Vi är väldigt glada över att få möjligheten att nu ta Lagerhaus vidare mot nya höjder. Vi tror på Lagerhaus sortiment och prisbild som är omtyckt av en bred målgrupp. Kostnadskostymen börjar harmonisera med rådande marknadsläge och vår flexibilitet att testa nya handelsplatser gör oss rustade för en spännande framtid. Vi har ett mycket taggat och erfaret team som tillsammans med alla skickliga medarbetare ser fram emot att fortsätta med Lagerhaus vision – ’We create happy places”, säger Jerker Levin, vd, i en kommentar.

Lagerhaus, grundat 1996, har ingått i Axel Johnson-sfären sedan 2004 och har sedan 2016 ingått i koncernens investeringsbolag Novax portfölj.

Under det senaste året har Lagerhaus ledning och medarbetare genom en kombination av hög e-handelstillväxt, växande kundklubb och förbättrad kostnadskontroll lyckats ta bolaget till lönsamhet – en otroligt stark prestation på en tuff marknad.

”Lagerhaus ligger Novax varmt om hjärtat och vi är därför mycket glada att bolaget nu genom Jerker Levin och hans team får fortsatt mycket goda förutsättningar att bygga vidare utifrån den nya och lönsamma plattformen. De nya ägarna med Jerker i spetsen kan Lagerhaus utan och innan och kommer med fullt fokus och en tydlig idé fortsätta att utveckla bolaget”, säger Pär Warnström, styrelseordförande Lagerhaus och investeringsansvarig på Novax i en kommentar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>