Hem NYHETER Namo Marouf vill ge invånarna nycklar till staden – börjar på Ramboll

Namo Marouf vill ge invånarna nycklar till staden – börjar på Ramboll

Publicerat av: Redaktionen

Namo Marouf vill ge invånarna nycklar till staden – börjar på Ramboll 3

Namo Marouf har rekryterats av Ramboll för att vara med och ytterligare flytta fram företagets positioner inom social hållbarhet. Stadsutveckling och uppdragsledning kommer att vara Namos uppgifter samt att jobba med att utveckla Rambolls arbetssätt och tjänster inom social hållbarhet.

–    Namo har bred erfarenhet från olika skeden och delar av samhällsutvecklingen och är klockren för den här tjänsten. Hennes ambition att ständigt utveckla och bidra med nya perspektiv kommer att tillföra mycket till vårt gäng. Vi ser fram emot att börja jobba med Namo, säger Charlotta Östholm, enhetschef inom stadsplanering på Ramboll.

Ramboll ägs av en stiftelse med syftet att skapa ett bättre samhälle för invånarna, ett arv som är närvarande i dag i det 75-åriga företaget och en av anledningarna till att Namo valde Ramboll.

–    Den här tjänsten och det sätt Ramboll uttrycker sig på kändes precis on point för mig. Stiftelsen gör företaget speciellt. Värderingar är inte bara något det pratas om, sättet att driva förändring är unikt. Jag tror att det drar till sig en viss typ av människor och det är ett sammanhang jag vill tillhöra, säger Namo Marouf.

Enligt Namo Marouf är social hållbarhet en av de viktigaste aspekterna när vi planerar städer.

– Eftersom vi planerar för alla måste vi inkludera och involvera människor med olika bakgrund. Först då får de nycklar till staden. Många företag uttalar inte att de jobbar med social hållbarhet och här är Ramboll en förebild. Vi måste prata om social hållbarhet tills det blir en norm i alla projekt och genomsyrar allt, kvotera in det i branschens medvetande, menar Namo Marouf.

Det finns mycket att förändra i branschen. Namo ser fram emot att vara med och testa nya arbetssätt och metoder för att nå bättre resultat. Hon hoppas även kunna bidra till det interna förändringsarbetet på Ramboll.

– För att kunna skapa platser där fler människor känner sig välkomna och delaktiga behöver vi börja med våra egna arbetsplatser. Vi är också människor som använder staden, avslutar Namo Marouf.

Namo Marouf är civilingenjör inom hållbar stadsplanering och design med social hållbarhet som specialitet. Hon har erfarenhet från både fastighetsbranschen och trafikplanering och har tidigare jobbat på House of Sparks och Stockholm Stad. Utöver Namos karriär som stadsplanerare är hon även rap-artist, föreläsare och driver podden Lilla Namos stad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>