Långsiktigt och jämställt ägande i fokus när Founders Alliance utser Årets Grundare
Hem NYHETER Långsiktigt och jämställt ägande i fokus när Founders Alliance utser Årets Grundare

Långsiktigt och jämställt ägande i fokus när Founders Alliance utser Årets Grundare

Publicerat av: Redaktionen

Långsiktigt och jämställt ägande i fokus när Founders Alliance utser Årets Grundare

I år samlas vi för nittonde gången på Entreprenörsgalan och delar då ut utmärkelsen Årets Grundare som ett uppmärksammande av långsiktigt, ansvarsfullt ägande och samhällsnytta.

För att bidra till jämställt ägande tilldelar vi från och med i år utmärkelserna till både kvinnor och män i entreprenörskapets alla faser.

Sverige befinner sig i en brytpunkt på många sätt, och den ekonomiska krisen till följd av pandemin är bekymmersam. Samtidigt är entreprenörer vana vid att hantera och ta sig igenom motgångar. De ser även denna kris som en möjlighet till påskyndad utveckling för ett hållbarare samhälle.

Drivkraften för entreprenörerna är frihet, skapande och möjligheten att förverkliga sina drömmar. Det handlar inte om att sälja sitt företag snabbt. Tvärtom så utmärks entreprenörsbolag av stabila ägare som borgar för fler och långsiktiga jobb, hållbara produkter och tjänster samt finansiering av välfärden.

Founders Alliance är ett samverkansforum där grundare möts och utbyter erfarenheter och kunskap oberoende av kön, ålder eller ursprung. Olikheter är en förutsättning för utveckling. Men vi stannar inte där. Vårt viktigaste uppdrag är att få fler svenska företagsbyggare att agera långsiktigt. Vi vet att grundare bygger Sverige. Vi vet att ägare bygger starka företag. Och att riktig framgång tar tid. För det handlar inte om att nå toppen först, det handlar om att stanna kvar längst. Vi vet också att alldeles för få kvinnor äger Sveriges högst presterande bolag. Det vill vi ändra på, därför delar vi från och med i år ut utmärkelserna till både kvinnor och män.

Årets Grundare

För att uppmuntra till långsiktigt ägande och uthållighet uppmärksammar vi varje steg på entreprenörsresan. Utmärkelsen Årsringarna tilldelas Årets Grundare på Entreprenörsgalan den 24 september i sex utvecklingsfaser; från den unga grundaren, genom alla faser av bolagets tillväxt, till den grundare som genom en livsinsats har utvecklat ett eller flera bolag, och som är en god förebild för andra grundare.

Årets utmärkelser som delas ut på Entreprenörsgalan är:

  • Årets Unga Grundare
  • Årets Grundare -20 mkr
  • Årets Grundare +20-100 mkr
  • Årets Grundare +100-500 mkr
  • Årets Grundare +500 mkr
  • Årets Förebildsgrundare

Grundarna och deras bolag har rankats utifrån FA Index med kriterier såsom omsättning, lönsamhet, ägande, antal anställda och samhällsengagemang. Vinnarna i varje kategori utses av kvalificerade entreprenörer som juryledamöter på Entreprenörsgalan, där de tar emot priset Årsringarna i guld och silver.

Founders Awards – Årsringarna

Symbolen som hyllar dessa framgångsrika grundare kallar vi Årsringarna. Grundarnas minsta gemensamma nämnare är att de själva är det frö som växer upp till ett framgångsrikt företag. Precis som träden i en skog är grundarna de viktigaste organismerna i detta ekosystem som skapar tillväxt i vårt land. Vi är alla beroende av att grundare samverkar och ger varandra näring under både goda och magra år. Av att de ser bortom sig själva och sin verksamhet, övertygade om att de tillsammans kan förändra världen.

“Det börjar som ett frö i grundarens huvud. För att det ska växa sig starkt krävs tålamod och ofantligt mycket ork. Under ett företags utveckling varvas starka år och goda förhållanden med magra och tuffa år utan tillväxt. Founders Awards stiliserade årsringar berättar denna historia.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>